Aparatorii cainilor fara stapan protesteaza, din nou, la Parlament

Luni, 02 Mai 2011, ora 07:16
1799 citiri
Aparatorii cainilor fara stapan protesteaza, din nou, la Parlament

Reprezentantii organizatiilor neguvernamentale care se opun eutanasierii cainilor maidanezi au anuntat ca vor organiza, din nou, luni si marti, in Parcul Izvor din Capitala, mitinguri de protest ce au ca scop sensibilizarea opiniei publice si a politicienilor in legatura cu drepturile animalelor.

Actiunea este organizata ca urmare a faptului ca "deputatii au trecut eutanasierea pe ordinea de zi a sedintelor din 2 si 3 mai", dupa cum spun reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu.

Pichetarile Parlamentului ce vor avea loc pe 2 mai vor incepe la ora 13.30, in timp ce actiunile de protest programate pentru 3 mai vor incepe la ora 9.30.

Reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu sustin ca eutanasierea nu rezolva problema cainilor si propun o lista cu masuri "recomandate tuturor celor inteligenti care fac parte din administratie si care vor sa aiba roade eficiente in lupta cu maidanezii".

Printre masuri se numara "sterilizarea tuturor cainilor fara pedigree cu stapan din toata tara, sterilizarea si reteritorializarea tuturor cainilor fara stapan blanzi, precum si adapostirea initiala a tuturor cainilor reclamati si crearea unei comisii pentru ei, compusa din dresori, etologi (specialisti in comportamentul canin) si din protectorii de zona (protectorii de zona sunt persoanele care le dau de mancare si care ii cunosc foarte bine)".

Alte propuneri vizeaza recensamantul tuturor cainilor, propunerea spre adoptie a tuturor cainilor de pe strada si din adaposturi, dar si amenajarea de tarcuri temporare in institutiile publice si in jurul blocurilor.

"Orice alte metode (eutanasia, simpla adapostire etc) nu dau niciodata roade, decat nesemnificative si pe termen scurt", spun cei de la Asociatia Cutu-Cutu.

Numarul cainilor fara stapan din Bucuresti este estimat la peste 40.000. De altfel, peste 1.400 de bucuresteni, dintre care 274 de copii, au ajuns la spital dupa ce au fost muscati de caini vagabonzi in primele doua luni ale anului, conform datelor Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#caini maidanezi eutanasiere, #caini vagabonzi eutanasiere , #caini vagabonzi