Bancescu acuza Colegiul Medicilor Veterinari: Costuri de sterilizare de trei ori mai mari

Joi, 20 Februarie 2014, ora 20:37
2048 citiri
Bancescu acuza Colegiul Medicilor Veterinari: Costuri de sterilizare de trei ori mai mari

Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) are un proiect care complica procedura sterilizarii cainilor, implicand mai multe proceduri, care vor duce la costuri de trei ori mai mari fata de cele actuale, respectiv de la 150 la 450 de lei, a declarat joi Razvan Bancescu, coordonator de proiect la ASPA.

"Ieri am primit informatia ca este un proiect la Colegiul Medicilor Veterinari care schimba radical abordarea gestionarii cainilor fara stapan, nu numai in Bucuresti, ci si in toata tara, cu impact mare si in programul prevazut de legea pentru sterilizarea cainilor", a spus Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Potrivit lui Bancescu, proiectul aflat la Colegiul Medicilor Veterinari "este total netransparent" si, mai mult, apare intr-un moment in care exista o lege si norme de aplicare a acesteia in cazul sterilizarii cainilor.

Costurile cresc de la 150 de lei pe animal la 450 de lei

"Ce face, de fapt, acest proiect, complica si suplimenteaza prin diverse manopere si proceduri procesul sterilizarii cainilor, ducand costurile de trei ori mai mult fata de cele actuale. Noi platim aproximativ 150 de lei pe animal pentru sterilizare, iar cu acest proiect costurile vor deveni cel putin 450 de lei, aproape de 500 de lei", a spus Razvan Bancescu.

Potrivit reprezentantului ASPA, noul proiect pe care Colegiul Medicilor Veterinari urmeaza sa il aprobe va duce la blocarea proiectului privind prinderea cainii fara stapan de pe strazile Capitalei.

Intrebat care este motivul pentru care preturile pentru sterilizarea unui animal cresc de aproximativ trei ori, Razvan Bancescu a spus ca, potrivit proiectului, este vorba de analize care trebuie facute animalelor inainte de operatia de sterilizare propriu-zisa.

"Inainte de orice anestezie si interventie chirurgicala, pacientul trebuie evaluat pentru a se stabili procolul anestezic si chirurgical adecvat. Se vor urmari (...) examene de laborator - minimum hemoleucograma si examen biochimic sangvin (glicemie, proteine totale, uree, creatinina, ALT, ASP, timp de coagulare) - in functie de examenul clinic si de anamneza se mai pot realiza examen biochimic sangvin (lipaza pancreatica, amilaza pancreatica, GGP, fosfataza alcalina, bilirubina totala, determinarea electrolitilor si a gazelor sangvine, ionograma) ; examen cardiologic (EKG si ecocardiografie) ; examene serologice specifice, examinare radiologica a toracelui si examen ecografic abdominal", potrivit proiectului mentionat.

Razvan Bancescu a precizat ca toate aceste analize obligatorii in evaluarea preoperatorie a animalului duc atat la cresterea pretului pentru sterilizarea unui caine, cat si la marirea duratei in care aceasta operatie este facuta, modificand actualii parametri pe care administratia publica locala ii are in vedere.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Bancescu proiect sterlizare caini, #costuri sterilizare caini comunitari, #Razvan Bancescu ASPA , #caini vagabonzi