Cea mai mare organizatie de protectie a animalelor: Eutanasia, cea mai buna optiune

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 17:41
9720 citiri
Cea mai mare organizatie de protectie a animalelor: Eutanasia, cea mai buna optiune

Cea mai mare organizatie care lupta pentru drepturile animalelor, PETA (People for Ethical Treatment of Animals), nu doar ca sustine eutanasierea in cazul animalelor lasate pe strazi, ba chiar arata ca aceasta este cea mai buna cale.

In expunerea de pozitie postata pe propriul website, PETA arata de ce este mai "omenos" sa eutanasiezi un caine vagabond decat sa il lasi sa traiasca pe strazi.

PETA incepe amintind ca intre 6 si 8 milioane de animale vagaboande ajung in adaposturile din SUA anual - chiar daca unele sunt adoptate sau recuperate de stapani, raman aproximativ 4 milioane de caini si pisici pe care nimeni nu le doreste. "Adaposturile nu pot gazdui in conditii potrivite si sustine toate aceste animale pana la moartea lor nauturala - ar fi fortate sa traiasca in custi stramte ani de zile, singure si stresate, si alte animale ar trebui sa fie refuzate deoarece nu ar exista loc pentru ele".

"Sa lasi animalele nedorite sa se intoarca pe strazi nu este o optiune omenoasa. Daca acestea nu sunt infometate, nu ingheata, nu sunt lovite de masini sau nu mor de boli, pot fi chinuite si posibil ucise de tineri cruzi sau colectate de cei care vand animale laboratoarelor", continua expunerea PETA.

Organizatia pentru protectia animalelor continua aratand de ce, in aceste conditii, eurtanasia este cea mai buna metoda. "Din cauza numarului ridicat de animale de companie nedorite si lipsei de oameni care sa le adopte, uneori, cea mai buna solutie pe care o are la indemana un angajat al centrelor de ingrijire a cainilor este sa ii ofere animalului un sfarsit pasnic dintr-o lume unde cainii si pisicile sunt deseori considerate 'in plus' si nedorite".

PETA, Asociatia Medicala Veterinara americana si The Humane Society of the United States sunt de acord ca cea mai blanda solutie este o injectie intarvenoasa de pentobarbital, administrata de o persoana calificata.

"Pana cand populatia de caini si pisici este adusa sub control prin sterilizare si castrare, trebuie sa prevenim suferintele animalelor nedorite prin cea mai responsabila si omenoasa cale posibila. Eutanasia, efectuata corect, este deseori cea mai miloasa optiune".

Legea eutanasierii cainilor fara stapan, constitutionala

Miercuri, judecatorii CCR au decis ca legea eutanasierii cainilor fara stapan este constitutionala, provocand proteste unde sute de oameni au cerut sa nu se intample asta.

Traian Basescu a si promulgat la cateva ore legea, care va intra oficial in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Proiectul de lege privind cainii fara stapan a fost adoptat in 10 septembrie de Camera Deputatilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi impotriva si 20 de abtineri.

Actul normativ prevede prelungirea de la sapte la 14 zile lucratoare a termenului in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat. Dupa cele 14 zile, autoritatea locala poate decide eutanasierea cainilor sau prelungirea sederii lor in adapost, cu conditia sa aiba resurse financiare pentru intretinerea padocurilor.

Primariile au obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan. Revendicarea si adoptia sunt gratuite.

Problema cainilor vagabonzi, reintrata in atentia opiniei publice odata cu moartea unui copil de patru ani in coltii unor maidanezi, l-a facut pe presedintele Traian Basescu sa ia o pozitie ferma.

Seful statului a cerut Guvernului o ordonanta de urgenta prin care sa se stabileasca un termen in care iubitorii de animale sa ia cainii maidanezi acasa, dupa care cei care nu au fost adopati sa fie imediat eutanasiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#eutanasie caini vagabonzi, #eutanasie maidanezi Romania , #caini vagabonzi