Salveaza o viata - Adopta la distanta un caine! - Iata pasii de urmat

Marti, 11 Martie 2014, ora 10:08
7874 citiri
Salveaza o viata - Adopta la distanta un caine! - Iata pasii de urmat
Foto: Arhiva

Multi iubitori de animale ar vrea sa ia acasa un caine din adaposturile inghesuite ale Capitalei, dar nu au timpul sau spatiul necesar pentru a-l ingriji.

Daca va numarati printre acestia, o solutie ar fi adoptia la distanta. Trebuie sa urmati cativa pasi simpli si sa contribuiti cu o suma modica pentru a le oferi o viata mai buna cainilor din padocuri.

Primul pas este sa cautati pe Internet asociatii pentru protectia animalelor care au adaposturi si care se ocupa cu asa ceva. Un astfel de padoc exista si in cadrul Primariei Capitalei, la Autoritatea pentru Protectia si Supravegherea Animalelor (ASPA), dar de aici nu se poate adopta la distanta in acest moment, au spus reprezentantii institutiei, contactati de Ziare.com. De la adapostul ASPA puteti, insa, lua acasa un patruped, gata sterilizat si vaccinat.

In schimb, adoptia la distanta functioneaza de minune in cazul ONG-urilor, dar si al Primariei Sectorului 2, care are singurele adaposturi publice din Bucuresti de unde se poate adopta la distanta un catel. Sau s-a putut, mai bine spus, pentru ca toti cei 690 de caini de aici au cate un stapan care contribuie la ingrijirea lor, a declarat Marcela Pisla de la Asociatia Cutu Cutu, pentru Ziare.com.

ASPA asteapta din decembrie o hotarare de consiliu

Asta in timp ce ASPA asteapta, din decembrie anul trecut de cand a fost aprobata Legea eutanasiei, o hotarare de consiliu care sa stabileasca pretul pe care trebuie sa il plateasca un stapan adoptiv. Contactati de Ziare.com si intrebati cand s-ar putea lua decizia in consiliu, reprezentantii municipalitatii nu au dat un raspuns. In cazul Primariei Sectorului 2, contributia se incadreaza intre 50 si 70 de lei, in functie de nevoile cainelui.

De asemenea, mai multe asociatii care au adaposturi incurajeaza adoptia la distanta, suma cu care trebuie sa contribuie lunar un iubitor de animale pornind de la 50 de lei.

De exemplu, la Asociatia Robi, suma necesara ingrijirii lui este de 50 de lei pe luna, insa este acceptata orice contributie, mai mica sau mai mare, a precizat, pentru Ziare.com, presedintele Marilena Cristian.

Dupa ce va hotarati sa ajutati un suflet sa o duca mai bine, urmatorul pas este sa alegeti cainele care va impresioaneaza cel mai mult. Pe site-urile ONG-urilor sunt fotografii cu animalele ce pot fi adoptate la distanta. Alaturi de imagini sunt detalii despre fiecare catel in parte. Acolo puteti citi, de asemenea, si povestile cainilor fara stapan, unele de-a dreptul emotionante.

Bucurestenii s-au grabit sa adopte caini din adaposturi - vezi cati au luat si cati mai sunt

Daca privirea unui catel neajutorat va convinge, puteti trimite un mail sau suna la numarul de telefon de pe pagina de Internet a asociatiei pentru a spune ca vreti sa il adoptati. Banii vor fi livrati in contul ONG-ului, insa trebuie stiut ca de suma respectiva nu va beneficia in exclusivitate animalul ales, ci toti cainii din adapost.

"Cine vrea sa adopte gaseste poze pe site, dar poate veni si la adapost sa isi aleaga un catel dupa ce il vede. Banii ajung la toti cateii, unii au nevoi mai multe, sunt mai batrani, cu probleme de sanatate, unii au nevoie de hrana speciala, care este mai scumpa. Avem grija de toti, nu facem diferente, nu numai de cei care sunt adoptati la distanta", a explicat Marilena Cristian.

Oamenii ajuta mai ales caini neadoptabili

Aceeasi situatie si la Fundatia Colt Alb, care are un adapost ce gazduieste 170 de caini maidanezi, dintre care 30 sunt adoptati la distanta. Suma lunara de intretinere a unui catel este de 50-100 de lei, iar banii ajung la toate animalele, in functie starea acestora.

"In general, suma e de 50 de lei, dar daca este un pui foarte mic sau unul batran cu probleme, atunci mai creste. Sunt unii caini neadoptabili, bolnavi sau cu handicap, iar atunci au nevoie de mai mult. Mai ales acestia sunt adoptati la distanta, pentru ca ei nu au nicio sansa sa fie luati acasa, iar lumea intelege", a precizat reprezentantul ONG-ului Sanda Andrei.

Controale la cei care au adoptat maidanezi: Daca nu ii mai au, amenzi uriase

Patrupedul poate fi vizitat oricand

Dupa ce adoptati un caine, puteti veni sa il vizitati oricand doriti si, de asemenea, puteti primi informatii periodic despre starea lui. In plus, in dreptul fotografiei animalului, va aparea numele vostru si mentiunea ca a fost adoptat la distanta.

Il puteti lua acasa daca vreti, dar daca nu aveti aceasta posibilitate este bine de stiut ca animalul poate fi adoptat oricand de altcineva. "Il anuntam pe stapanul adoptiv ca acel catel nu mai este in custodia noastra, deci nu mai este cazul sa trimita bani pentru el, dar il sfatuim sa adopte alt caine, oricand isi poate alege altul", a mentionat Marilena Cristian.

Redactia Ziare.com si-a manifestat interesul de a adopta un caine la distanta, iar Marilena Cristian a apreciat initiativa noastra, mentionand ca, daca in dreptul unui catel va aparea numele unei redactii, este posibil ca mai multe institutii sa procedeze la fel, mai multe suflete fiind astfel salvate de la greutatile pe care trebuie sa le indure.

Basescu, poze cu cainii sai pe contul de Facebook: Daca ii iubesti, ii iei acasa (Galerie foto)

Printre ONG-urile de unde pot fi adoptati caini la distanta se mai numara si Asociatia "A doua sansa", care are, de asemenea, un adapost la marginea Capitalei.

Odata adoptat, veti primi informatii despre animal de cate ori doriti si il puteti vizita, au spus reprezentantii asociatiei. Important este faptul ca toate aceste animale au carnete de sanatate, asa ca nu exista niciun pericol pentru sanatatea voastra atunci cand mergeti sa ii vedeti. In plus, asociatiile asigura ca toti cainii sunt prietenosi si dornici de joaca.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#adoptii caini Bucuresti, #adoptii distanta Bucuresti, #adoptii caini distanta, #adapost caini Bucuresti , #caini vagabonzi