Comisiile parlamentare au decis: Cainii fara stapan, eutanasiati in 14 zile (Video)

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 07:14
3711 citiri
Comisiile parlamentare au decis: Cainii fara stapan, eutanasiati in 14 zile (Video)

Comisiile parlamentare au stabilit, luni seara, un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea daca dispun de resurse pentru a mai pastra animalele in padocuri.

Comisiile de administratie si juridica ale Camerei Deputatilor au adoptat, luni seara, raportul la proiectul legii privind gestionarea cainilor fara stapan, fiind inregistrate 2 voturi "impotriva" si doua abtineri, ceilalti parlamentari votand "pentru".

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari aratand ca amendamentele au fost adoptate cu "aproape unanimitate", fiind doua voturi "impotriva" si doua abtineri.

"Cred ca am facut un lucru bun si eficient, noi am pus in acord legea cu decizia Curtii Constitutionale si am tinut cont si de ce au spus reprezentantii administratiei locale si ai organizatiilor neguvernamentale", a spus Ciuca.

El a aratat ca membrii comisiilor au decis majorarea termenului de tinere a cainilor in adaposturi de la 7 la 14 zile, primele sapte zile de la data capturarii fiind pentru revendicarea cainilor de catre stapanii care i-au pierdut, iar urmatoarele sapte zile pentru adoptarea animalelor.

Ciuca a explicat ca, dupa 14 zile, autoritatile locale vor lua fiecare caz in parte si, daca nu vor exista posibilitati de cazare si hrana pentru cainii fara stapan, se va emite o decizie privind eutanasierea. Daca exista posibilitati de cazare si hrana, primarul sau imputernicitul pot amana eutanasierea cainilor din adaposturi.

"Daca legea va fi adoptata in aceasta forma, se va da posibilitatea primarului sau imputernictului sa tina cainele la padoc cat timp exista resurse si loc", a precizat Ciuca.

El a mai spus ca amendamentele facute la proiectul de lege dau posibilitatea unui primar care nu dispune de resurse sa treaca la eutanasierea cainilor fara stapan dupa termenul de 14 zile de la capturare.

Ciuca a mai spus ca este exclusa "reteritorializarea" cainilor fara stapan.

Bogdan Ciuca a adaugat ca cele doua comisii au luat in discutie doar articolele vizate de Curtea Constitutionala.

El a mentionat ca raportul comisiilor va fi depus la Biroul Permanent si ca exista posibilitatea ca acesta sa fie dezbatut marti in plenul Camerei Deputatilor.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#lege caini vagabonzi, #comisii parlamentare caini vagabonzi , #caini vagabonzi