Cum a reusit o catelusa maidaneza cu trei picioare din Romania sa impresioneze Marea Britanie

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:13
4147 citiri
Cum a reusit o catelusa maidaneza cu trei picioare din Romania sa impresioneze Marea Britanie
Foto: The Northern Echo/Chris Booth

Povestea unei cateluse cu trei picioare, maidanez din Romania, i-a impresionat pe jurnalistii straini. Pe nume Sweetpea, ea si-a regasit familia adoptiva din Marea Britanie dupa ce s-a piedut si a hoinarit pe strazi timp de noua luni.

Sweetpea a disparut in luna iunie a anului trecut, dupa ce zgarda i-a alunecat de pe gat, in timpul unei plimbari in Parcul Cowpen Bewley, aflat in apropiere de casa familiei adoptive din orasul britanic Billingham, scrie The Northern Echo.

Caine comunitar din Romania, erou in Belgia: a salvat o femeie de la inec

La cateva luni dupa disparitie, catelul a fost vazut in mai multe orase, precum Thornaby sau Middlesbrough. Sweetpea a calatorit intre cele doua orase de mai multe ori, pana cand a ajuns in Longlands Road, unde, in final, a fost regasita de familie.

"Simt ca mi s-a luat o piatra de pe inima, sunt foarte fericita ca am gasit-o", a declarat stapana sa, Alison Rigby, in varsta de 44 de ani.

"Am pastrat zgarda pe care o purta cand a disparut si am agatat-o undeva, in asteptarea ei. A fost incredibil sa i-o pun inapoi pe gat, nu credeam ca voi mai putea face asta vreodata", a continua ea.

Presa straina, despre cainii fara stapan: Condamnare la moarte pentru maidanezii din Romania

Sute de voluntari s-au alaturat cautarii catelusei in varsta de sapte ani, in cadrul unui grup numit Team Sweetpea (Echipa Sweetpea). Oamenii isi petreceau serile cautand-o si amenajand capcane cu mancare.

De asemenea, pagina de Facebook Help find Sweetpea (Ajutati-ne sa o gasim pe Sweetpea) a adunat aproape 1.500 de Like-uri.

Alison Rigby a adaoptat-o pe Sweetpea, alaturi de un alt caine cu trei picioare, Apple, in februarie anul trecut, de la asociatia Love UnderDogs, un adapost pentru cainii strazii din Romania.

Maidanezii din Bucuresti, din nou in atentia presei straine

"Sweetpea este exceptional de desteapta. Ne uitam la ea de peste drum si vedem cum urmareste traficul, trece strada numai daca nu sunt masini. Orice alt caine al meu ar fi fost mort pana acum", a spus stapana sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#catelusa trei picioare Romania, #maidanez Romania Marea Britanie , #caini vagabonzi