Die Welt: De cand Ceausescu a daramat Centrul Vechi, maidanezii terorizeaza bucurestenii

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 22:23
5966 citiri
Die Welt: De cand Ceausescu a daramat Centrul Vechi, maidanezii terorizeaza bucurestenii

De cand fostul dictator Nicolae Ceausescu a demolat Centrul Vechi din Bucuresti, cainii maidanezi terorizeaza populatia Capitalei, iar cel mai recent caz este cel al tragediei copilului de patru ani care a fost muscat si ucis de cainii vagabonzi din sectorul 2.

Ceausescu a pus la pamant o mare parte din centrul istoric al Bucurestiului, pentru a face loc pentru giganticul sau Palat al Poporului, dar si pentru noi blocuri de locuinte, scrie Die Welt.

Oamenii care au locuit in casele demolate au fost fortati sa se mute in mici blocuri de apartamente. Multi dintre ei aveau anterior gradini in jurul curtilor si caini pe care nu au mai putut astfel sa-i pastreze. Animalele au fost abandonate si s-au inmultit.

De atunci, bucurestenii nu au scapat de mostenirea ceausista care latra si, din pacate, musca, continua sursa citata.

La 23 de ani si mai multe generatii de caini de la executarea dictatorului, aceste animale domina din nou titlurile din presa, dupa ce o haita de caini maidanezi au muscat si au ucis un copil de patru ani, in timp ce fratele sau de sase ani a scapat fugind.

Cele circa 3.000 de cazuri de muscaturi de caine care se inregistreaza in fiecare an reprezinta insa o scadere masiva de la 20.000 de cazuri, in anul 2000.

Presa externa: Basescu a cerut o ordonanta de urgenta care va duce la uciderea a mii de caini maidanezi

Niciunul dintre guvernele de dupa 1989 nu a reusit sa tina sub control problema, dand vina pe lipsa banilor si a personalului pentru a prinde cainii maidanezi. In plus, apelurile activistilor pentru drepturile animalelor au blocat, mai devreme sau mai tarziu, fiecare incercare de solutionare.

Spre exemplu, in anul 1997 a inceput un program de sterilizare, care insa s-a desfasurat greoi, deoarece erau doar 30 de hingheri. Scopul a fost ca, in cinci ani, sa se reduca numarul cainilor vagabonzi pana la un sfert din numarul estimat atunci - 200.000.

Trei ani mai tarziu, situatia nu s-a imbunatatit in niciun fel, presa occidentala scriind despre acest lucru, iar prim-ministrul de atunci, Adrian Nastase, i-a insarcinat pe primari sa rezolve cumva problema, fara a preciza si cum.

In prezent, numarul cainilor maidanezi din Bucuresti este estimat la 65.000. Chiar daca nu este o reducere pana la un sfert din numarul din 1997 si au trecut 16 ani de atunci, este totusi un progres semnificativ.

Sigur, este crud si violeaza valorile etice fundamentale simpla exterminare a cainilor, insa nu este un drept al omului de a fi protejat de Guvern de cainii maidanezi ai orasului?, se intreaba autorul articolului.

Problema este una mult dezbatuta in Romania si opiniile variaza. Cainii vagabonzi au multi prieteni - copii ai strazii, de exemplu. De asemenea, exista si comunitati de locuitori care hranesc cainii si "doamne cu inima buna" care duc cainii in adoposturi.

Actualul prim-ministru, Victor Ponta, a facut din lupta impotriva cainilor vagabonzi o prioritate, afirmand aceleasi lucruri ca si predecesorul sau social-democrat, Adrian Nastase: "Autoritatile locale trebuie sa gaseasca o solutie la aceasta problema".

In ce priveste problema banilor, castrarea a 6.500 de caini, in anul 2012, a costat 200.000 de euro, iar adaposturile pentru caini necesita bani si personal pe care nimeni nu ii are, mai noteaza Die Welt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Nicolae Ceausescu caini maidanezi, #caini maidanezi daramare Centru Vechi, #caini maidanezi muscat copil, #caini maidanezi ucis copil, #solutie caini maidanezi , #caini vagabonzi