Editorial: Jos cutu comunitar, traiasca politicianul vagabond!

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 09:07
2327 citiri
Editorial: Jos cutu comunitar, traiasca politicianul vagabond!

Problema cainilor comunitari nu avea ce sa caute pe masa Parlamentului. Ca daca-i pe-asa, sa demisioneze domnul Sorin Oprescu, pentru ca se ocupa deputatii de iluminatul public, maturi si tevile sparte.

Oricum, in ritmul in care-si asuma premierul raspunderea, alesilor natiunii nu le mai ramane decat sa reglementeze spatiul locativ al gainilor in conformitate cu legislatia comunitara si sa ratifice tratate.

Dar daca tot au ajuns sa faca treburi gospodaresti, deputatii trebuiau macar sa gaseasca o solutie civilizata, nu uciderea bietelor fapturi pe motiv ca anual doi bucuresteni mor din cauza muscaturilor.

Spunea cineva la televizor ca le este usor milosilor sa zbiere, atata vreme cat nu se afla in situatia de-a fi pierdut pe cineva din familie din cauza comunitarilor. Adevarat. Lucrul cel mai drag al romanilor este sa emita pareri si sa se revolte verbal, cu practica e mai greu.

Dar vina pentru aceste tragedii nu apartine cateilor, ci oamenilor. In primul rand, administratorilor de orase, niste incompetenti cu vechime in munca, pe urma asociatiilor de milosi si milosilor neinregimentati.

Este cunoscut faptul ca, pentru a salva din patrupede, oamenii culeg cate-un cutu si se angajeaza sa aiba grija de el, dar cum ajung in dreptul blocului, in loc sa-l duca la sterilizat, il slobozesc pe maidan, mandri ca au inima. Ce era atat de greu sa adopte municipalitatea o norma care sa oblige persoanele care adopta vagabonzi sa le duca la veterinar (angajament scris) si sa le bage un cip in ureche, in caz contrar urmand sa fie arse la buzunar?

E scump? Asa-i, costa circa 70 de lei cu totul, si caini sunt multi. Dar daca nu are blocul milosilor bani, sa gaseasca municipalitatea! In loc sa cumpere ceasuri aurite de zeci de mii de euro, sa schimbe borduri de doua ori in cinci ani si sa plateasca firmelor de deszapezire stationarea utilajelor (exista locuri in tara unde asta nu se intampla), facea o investitie inteligenta si rezolva problema.

Dar mintile simple ale urangutanilor adopta solutiile cel mai putin complicate. Cainele e doar un animal, daca e comunitar musca, prin urmare sa-l asasinam. Oricum, e o fiinta inferioara.

Chiar asa? Cine spune ca omul e superior? Se compara raul facut de acesta cu muscaturile unui biet catel? Si atunci de ce nu-i injectam pe oamenii care ucid? Pentru ca asa ne spune Dumnezeu. Aha! Pai El mai zice cate ceva: sa nu furi, sa nu marturisesti stramb, s.a.m.d. Si in ciuda acestor reguli, politicienii sunt bine merci.

Ne convinde sa-L invocam doar cand ne serveste scopurilor. L-am transformat in agent electoral, in martor de ocazie al micimii pe care o varuim in sanie cu zurgalai, si defilam, frate, peste cadavrul aproapelui nostru avand tupeul sa pretindem ca prestam in numele Lui, deci facem curat.

O natiune de politicieni cu burta care put a varza si se dau agenti sanitari si nu le trece prin minte cat sunt de nemernici.

... Exista orase, ca si Clujul, care a gasit solutia pentru cainii comunitari. Sterilizeaza anual aproape o mie de bucati, ca sa nu-i ucida, astfel ca numarul lor s-a imputinat sensibil.

... E un subiect neimportant, cand tara urla de foame? Sa nu fim ipocriti. Iata fluxul de stiri al ziare.com: ora 14.28 - "Profesorii au dreptul la plata diferentelor salariale" - 1570 vizualizari si 5 comentarii azi noapte la 1.40. Ora 14.52 - "Cainii comunitari, eutanasiati" 3005 vizualizari, 69 de comentarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#caini vagabonzi eutanasiere Parlament , #caini vagabonzi