In ce zone din Bucuresti risti cel mai mult sa fii muscat de maidanezi

Marti, 27 August 2013, ora 18:07
2623 citiri
In ce zone din Bucuresti risti cel mai mult sa fii muscat de maidanezi
Foto: Arhiva

In primele patru luni ale acestui an, peste 1.100 de persoane au fost muscate de cainii comunitari din Bucuresti, potrivit datelor Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei.

Astfel, din luna ianuarie pana in luna mai, un numar de 1.929 de persoane au reclamat ca au fost atacate de maidanezi, dintre care 1.123 au fost muscate. Este vorba numai despre cei care suna la ASPA pentru a semnala astfel de incidente, numarul celor atacati de caini fiind in realitate mult mai mare, scrie b365.ro.

Maidanezii au facut prapad in 2012: Peste 16.000 de bucuresteni au fost muscati

Ca dovada vine faptul ca, in aceeasi perioada, peste 4.000 de bucuresteni au ajuns la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", fiind muscati.

"Sunt doua multimi: cei muscati care sunt inregistrati la Institutul Matei Bals si cei care fac plangere la ASPA. Cateodata ei se suprapun, dar nu intodeauna. Exista aceasta diferenta pentru ca noi nu avem un protocol cu cei de la Bals, dar speram sa il punem la punct in curand", a declarat Razvan Bancescu, coordonatorul proiectului ASPA pentru controlul populatiei de caini comunitari din Bucuresti.

Cei de la ASPA realizeaza periodic un clasament care contine zonele in care au fost inregistrate cele mai multe astfel de incidente. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, datele de anul acesta sunt asemanatoare, Drumul Taberei fiind la acea vreme cel mai periculos cartier.

Huffington Post: Romania, stapanita de maidanezi. Ce vina are Ceausescu

"Harta se reface periodic, in functie de sesizari. Harta este foarte importanta pentru ca in functie de ea stim cel mai bine unde vrem sa intervenim. Sunt zone concentrate, iar scopul imediat, desi avem doar trei echipe, este sa reducem pe cat posibil agresiunile asupra oamenilor, sa protejam cetatenii", a precizat Bancescu.

Anul acesta, tot sectorul 6 este fruntas in cazurile de oameni muscati de caini, cel mai sigur sector din acest punct de vedere fiind sectorul 1.

Topul zonelor cu cele mai multe atacuri ale cainilor maidanezi

- Sectorul 6: 483 de cazuri

- Sectorul 4: 219 cazuri

- Sectorul 3: 164 de cazuri

- Sectorul 2: 137 de cazuri

- Sectorul 1: 32 de cazuri

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#bucuresteni muscati caini, #muscati caini Bucuresti, #cartiere caini maidanezi, #sector caini maidanezi, #sector periculos caini , #caini vagabonzi