Invitatii Ziare.com George Padure: Dac-ar fi dat si cainii spaga!

Vineri, 30 Martie 2012, ora 08:46
3177 citiri
Invitatii Ziare.com George Padure: Dac-ar fi dat si cainii spaga!

Nu este greu de observat ca, acele activitati ce nu produc, sau care produc doar pentru cetatean, fara sa cointereseze ordonatorul, sunt efectiv lasate de izbeliste.

Pistele pentru biciclisti, toaletarea arborilor, cainii vagabonzi, sunt doar cateva dintre aceste activitati, pe care edilii oraselor si le amintesc in campaniile electorale sau atunci cand mai apare cate o stire despre vreunul mancat de caini sau vreun autoturism lovit de vreun copac uscat. De altfel, chiar si la un alt capitol - fondurile europene - acesta este principalul motiv pentru care cei in masura sa o faca nu au reusit mai nimic, si asta pe langa nepriceperea subordonatilor in a intocmi dosarul. Lipsa profitului sau macar a unei "saramuri", dupa cum imi spunea unul dintre alesi odata, este motivul care pur si simplu, pe edilii romani ii demobilizeaza.

Ar trebui insa, sa pornim de la statistica ultimilor 23 de ani pentru a decide - cu sau fara profit - ca, trebuie rezolvata aceasta problema, cea a cainilor vagabonzi. Pe langa statistica celor muscati si omorati de caini, cereti ambasadelor si imaginile - atatea cate au fost ele, reprezentative pentru Romania - cu bietii caini umbland pe strazi dupa mancare, imagini care impreuna cu cersetorii, aurolacii si spalatorii de parbrize, au facut inconjurul lumii.

Introduceti-le apoi si pe ele in statistica, dupa care incercati sa cuantificati pagubele lipsei de decizie. La final, faceti o socoteala cu ceea ce s-a incasat nejustificat (!!!), de exemplu, doar in aceasta iarna la "deszapezire" si va veti da seama ca s-ar fi putut rezolva de mult toata aceasta problema. Situatie pe care acum, dupa 4 ani, inainte de campanie, Sorin Oprescu ne promite - scrasnind din dinti, strangand din buze si din ochi - ca o va rezolva, "acuma, pina'n vara !".

Si nu este doar el! Orasele sunt pline si nu trebuie decat sa-ntrebi pe la spitale - cati au mai fost muscati? Chestiunea tine de mentalitate si, cu toate ca pana si sondajele arata ca pe primele locuri intre problemele locuitorilor marilor orase, si mai cu seama ai Bucurestiului, se afla problema ciinilor vagabonzi, cu exceptia montarii belciugelor din urechi la cei castrati, mare lucru nu s-a facut.

Si spun ca tine de mentalitate, imaginandu-mi cum urca orice primar dimineata in masina, cu gandul la sedinte, bugete, achizitii, borduri si termoizolari, uitand de caini sau de promisiuni electorale. Mai ales ca, adaposturile pentru animalele fara stapan, sunt o chestiune grea si delicata care, odata s-odata, tot se va rezolva. Altfel, ne mananca cainii! Si adevarul este ca, n-am rezolvat noi problema locuintelor pentru oameni, daramite niste adaposturi pentru bietele patrupede, bugetele alocate in toti acesti ani pana acum, fiind doar de cateva zeci de milioane de euro. La cat de multi au fost cei "sensibili" la cainii vagabonzi si fondurile alocate lor, nici n-aveai cum sa le rezolvi !

Dar, tot adevarat este ca, daca cineva ar fi raspuns cu libertatea pentru morti, iar administratiile si primarii ar fi despagubit pe fiecare dintre cei muscati de caini, problema cainilor vagabonzi era inca de mult rezolvata. Si, poate ar mai fi fost o cale: dac-ar fi dat si caini spaga !!! Ehe ... !!!

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#caini maidanezi Bucuresti, #George Padure caini maidanezi , #caini vagabonzi