Legea cainilor fara stapan, atacata la Curtea de Justitie a UE

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 17:34
2602 citiri
Legea cainilor fara stapan, atacata la Curtea de Justitie a UE
Foto: Ziare.com

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor propune sterilizarea in masa a maidanezilor, programe educationale in scoli si de responsabilizare a posesorilor de animale, pentru rezolvarea problemei cainilor fata stapan, intentionand sa atace la Curtea de Justitie a UE (CJUE) Legea nr. 258/2013.

Legea nr. 258/2013 (pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind cainii fara stapan) a fost adoptata de Camera Deputatilor in 10 septembrie si stabileste, printre altele, un termen de 14 zile lucratoare in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca acestia nu sunt revendicati sau adoptati, pot fi eutanasiati.

"Avand in vedere ca programul de ucidere aplicat de peste 15 ani in Romania nu a dat niciun rezultat, propunem un program de sterilizare in masa, de identificare si adoptie a cainilor fara stapan.

Propunem si programe educationale in scoli si de constientizare pentru actualii detinatori de animale fata de responsabilitatie pe care le au, pentru ca noi consideram aceste lucruri ca fiind singurele solutii de rezolvare reala si civilizata a problemei cainilor comunitari", a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor FNPA), Carmen Arsene.

Aceasta a precizat ca, in paralel cu aceste programe, federatia va inainta si actiuni in justitie, pentru atacarea Legii nr. 258/2013, atat pe plan intern, cat si extern, la CJUE si Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), "pentru ca se incalca niste drepturi ale cetatenilor care sunt obligati sa faca parte din acest masacru".

Alaturi de presedintele FNPA, la conferinta a fost prezenta si printesa Maja von Hohenzollern, activista pentru apararea drepturilor animalelor, care, in 12 septembrie, a adresat judecatorilor Curtii Constitutionale, presedintelui Traian Basescu si prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare de protest.

"Va rog sa stopati acest macel sangeros si furios asupra cainilor maidanezi. V-ati impins tara catre un masacru sangeros de o dimensiune greu de inteles, in care mii de caini fara stapan au fost impuscati, otraviti, omorati sau arsi de vii.

Acesta este un motiv de consternare si proteste internationale", spunea printesa Maja, precizand ca au fost semnate petitii de protest de catre cetateni din alte tari fata de posibilitatea uciderii in masa a cainilor fara stapan in Romania.

La conferinta FNPA de marti au mai fost prezenti si reprezentanti ai Vier Photen, avocata Paula Iacob, un reprezentant al medicilor veterinari care se opun eutanasierii cainilor fara stapan.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Federatia Protectia Animalelor Curte Justitie UE, #asociatie maidanezi contestare lege, #Lege adoptie contestare UE , #caini vagabonzi