Legea care prevede eutanasierea maidanezilor, adoptata de Parlament

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 13:03
15187 citiri
Legea care prevede eutanasierea maidanezilor, adoptata de Parlament

Legea care prevede eutansierea cainilor fara stapan a fost adoptata marti de Camera Deputatilor, camera decizionala.

266 de deputati au votat "pentru", 20 de deputati s-au abtinut si 23 de deputati au votat impotriva.

Imediat dupa anuntarea votului de catre presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, cei 44 de reprezentanti ai ONG-urilor care au asistat la lucrarile parlamentului de la balcoane au inceput sa huiduie si sa strige catre deputati "Criminalilor!", moment in care au fost scosi din sala de plen.

De asemenea, anuntul votarii legii a fost primit cu vii proteste si de cei 200 de manifestanti anti-eutanasiere aflati in fata Palatului Parlamentului.

Legea prevede, printre altele, ca un caine fara stapan care nu este revendicat sau adoptat in termen de 14 zile lucratoare va fi eutanasiat de primarii. Acestea sunt obligate sa ii informeze pe cetateni cu privire la cainii fara stapan care pot fi adoptati. De asemenea, eutanasierea nu este obligatorie, cainii putand sa fie tinuti in adaposturi daca primaria are banii necesari.

Vicepresedintele Camerei Ioan Oltean (PDL) a subliniat de la tribuna ca daca acest act normativ era adoptat in 2011, cand PDL l-a sustinut, iar USL l-a contestat la Curtea Constitutionala, evenimentul tragic de saptamana trecuta nu ar fi avut loc.

"Nu inseamna ca nu iubim animalele, dar omul trebuie sa fie protejat", a explicat Ioan Oltean pozitia deputatilor PDL.

Liderul deputatilor PP-DD, Daniel Fenechiu, a declarat ca deputatii din grupul sau fie au vota impotriva, fie s-au abtinut, considerand ca nu acesta este modul prin care trebuie "sa mascam incompetenta Primarului General si a altor primari".

De asemenea, deputatul independent Remus Cernea a spus ca majoritatea deputatilor neafiliati politic s-au abtinut, iar el insusi a votat impotriva legii, acuzand ca legea a fost adoptata sub imperiul emotiilor momentului si este o decizie populista care nu va rezolva nimic.

Legea va merge la promulgare, catre presedintele Traian Basescu, dupa care va fi publicata in Monitorul Oficial si va intra in vigoare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#lege caini votata Parlament, #lege eutanasiere votata Parlament , #caini vagabonzi