Oprescu: Chestia cu "ascundem cainii" nu va mai merge

Vineri, 31 Mai 2013, ora 22:55
1367 citiri
Oprescu: Chestia cu "ascundem cainii" nu va mai merge

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri, dupa aprobarea reglementarilor privind cainii din Bucuresti, ca de-acum nu va merge "chestia cu ascundem" patrupedele, pentru ca tot "se va gasi cineva sa ii reclame" pe cei care nu isi declara animalele din casa.

"E un pas mic in consiliu, ca un pas de la Bucuresti la Luna, insa eu sper ca incet-incet sa mergem sa facem ceva in pace sociala si conlucrare sociala, si ma refer aici la ONG-uri si toti ceilalti, in problema cainilor vagabonzi", a spus Oprescu, dupa votarea celor patru proiecte legate de caini, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit primarului general, dupa cinci ani "de discutii" in care nu s-a facut nimic, a venit timpul sa se si intample lucruri, mai ales in privinta cainilor fara stapan.

"Totusi, ajunge. Consider ca, dupa cinci ani de discutii in care nimic nu era bun, nimic nu trebuia facut, am depasit, in sfarsit, etapa discutiilor si cred ca putem face ceva in partea executiva. Si eu sper ca, avand langa noi si Facultatea de Medicina Veterinara, sa putem sa dam dimensiuni civice problemei", a spus edilul.

Intrebat cum vor reactiona bucurestenii in ceea ce priveste declararea animalelor pe care le detin, Oprescu a explicat ca oamenii vor intelege si acest demers.

"Chestia cu ascundem cainii nu va merge, pentru ca nu vor avea cum sa-i ascunda. Cainii trebuie sa iasa la aer, trebuie sa se joace cu copiii, tot ii vede cineva si se va gasi sa-i reclame ca au catei in casa", a spus Oprescu.

Si in privinta externalizarii serviciilor de prindere a animalelor fara stapan, fata de care ONG-urile au avut obiectii, Oprescu este de parere ca va exista intelegere din partea organizatiilor societatii civile.

"Am incredere in aceste proiecte, care, de altfel, au fost amendate pe chestiuni rationale. Nu dorim capital politic din problema cainilor, nu-si doreste nimeni. Capitalul e unul singur, acela de a asigura calitatea vietii si linistea cetatenilor acestui oras. Cainii, am mai spus-o, nu au fost adusi nici de Basescu, nici de Oprescu. Ei vin de pe vremea fanariotilor", a subliniat Sorin Oprescu.

Bucurestenii nu vor fi sanctionati daca hranesc cainii fara stapan, insa risca 3.000 de lei amenda daca nu declara patrupedele de acasa in varsta de peste patru luni, au decis, in sedinta de vineri, consilierii generali ai Capitalei.

La proiectul de hotarare privind controlul reproductiei cainilor in Capitala, au fost votate mai multe amendamente ce stabilesc ca persoanele fizice care detin caini sunt obligate sa-i declare si sa-i sterilizeze.

Astfel, in cazul in care, in sase luni de la data intrarii in vigoare a hotararii CGMB, un animal mai mare de patru luni nu este declarat, proprietarul acestuia va fi amendat cu 3.000 de lei.

Consilierii generali au mai aprobat ca fiecare cetatean poate sa plateasca o taxa de 150 de lei pe an daca vrea ca animalul pe care il detine sa nu fie sterilizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Oprescu declarare maidanezi, #Oprescu maidanezi sterilizare , #caini vagabonzi