Ziare.com

Romanii, despre problema cainilor vagabonzi. 91,5% vor sa nu ii mai vada pe strada - sondaj INSCOP

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 16:44

   

Romanii, despre problema cainilor vagabonzi. 91,5% vor sa nu ii mai vada pe strada - sondaj INSCOP
Cainii fara stapan reprezinta o problema serioasa in Romania, considera majoritatea romanilor, care se pronunta si in favoarea unor solutii prin care acestia sa fie luati de pe strazi, releva un sondaj realizat de Inscop Research.

Potrivit barometrului citat, 83,8% dintre romani considera cainii fara stapan o problema serioasa in Romania, 11,1% cred ca subiectul in discutie nu reflecta o problema serioasa iar 5% nu stiu sau nu vor sa isi exprime opinia.

Un procent de 91,5% dintre respondenti se pronunta pentru solutii prin care cainii comunitari sa fie luati de pe strazi, in timp ce 5% sustin lasarea acestora in libertate.

Procurorii au oprit adoptiile si sterilizarile cainilor de la Mihailesti

Dintre solutiile indicate, 34,7% dintre romani vor sterilizarea si plasarea in adaposturi a cainilor maidanezi, 31,8% cred ca trebuie dati spre adoptie si, daca nu sunt adoptati, sa fie eutanasiati iar 25% se pronunta pentru eutanasierea lor directa.

Un procent de 2,8% opteaza pentru sterilizarea cainilor si eliberarea lor ulterioara, 2,2% cer sa fie lasati asa cum sunt acum iar 0,6% sunt pentru o alta solutie, in timp ce 3% nu stiu sau nu raspund.

Sondajul releva diferente intre optiunile exprimate de populatia din mediul rural respectiv din mediul urban pe aceasta tema.

Astfel, in mediul rural, 32,5% dintre respondenti vor sterilizarea si plasarea in adaposturi a cainilor maidanezi, fata de 36,5% care indica aceasta solutie in mediul urban. 27,7% dintre respondentii din mediul rural cred ca trebuie dati spre adoptie si eutanasiati daca nu sunt adoptati, fata de 35,3% care opteaza pentru aceasta solutie in urban.

Vier Pfoten: Primele victime vor fi cainii blanzi, ei sunt cel mai usor de prins Interviu

30,6% dintre respondentii din mediul rural se pronunta pentru eutanasierea directa a maidanezilor, in timp ce 20,4% opteaza pentru aceasta solutie in mediul urban.

Potrivit opiniei a 31,6% dintre romani, principala cauza a inmultirii cainilor fara stapan o constituie lipsa unei legi clare care sa reglementeze situatia, 30,9% indica lipsa de actiune a autoritatilor locale iar 16,6% considera ca de vina sunt actiunile ONG-urilor care activeaza in domeniul protectiei animalelor. Atitudinea oamenilor care adopta caini si apoi ii parasesc este indicata drept cauza a fenomenului de 10,4% dintre respondenti, 6,8% cred ca responsabili sunt cei care hranesc maidanezii, 1,3% mentioneaza alte cauze iar 2,5% nu stiu sau nu raspund.

La adoposturi sunt sterilizati doar doi caini pe zi. Hingherii aduna numai cainii blanzi - Interviu

Sondajul citat a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevarul", in perioada 10-17 septembrie 2013. Volumul esantionului a fost de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de a 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1659 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Procentajul e mai mare

Nu cred sa existe 8,5% dezaxati la Bucuresti. Dar, poti sa stii...

 

Romanii nu s-au lasat pacaliti de ONG-uri

Uciderea lui Ionut a dezvaluit cloaca financiar-administrative si juridica in care s-au cuibarit maidanezii si iubitorii lor (de fapt o parte sunt doar iubitori de banii alocati maidanezilor).

Lipsa unei legi clare sa stiti ca revine tot in sarcina autoritatilor, nationale si locale, deci avem 62% dintre romani care considera "autoritatile si legea data de acestea" ca fiind responsabile de existenta haitelor de maidanezi.

Cu tot cu ONG-uri ajungem la peste 78%, trei sferturi dintre romani observand cardasia dintre autoritati si ong-uri, care au profitat impreuna de legislatia proasta (o datoram si tembelului marinescu) pt a fura banii si a lasa fiarele pe strazi. Fiare care musca si ucid oameni. Adesea dintre cei lipsiti de aparare, cei mai vulnerabili dintre noi, cei pe care autoritatile si legea ar trebui sa ii protejeze in prioritate!

Atitudinea fiecaruia, impotriva prezentei cainilor fara stapan pe strazi, trebuie sa fie constanta si ferma, in felul asta si politicienii vor intelege ca e un mare risc electoral sa se inhaiteze iar cu ong-urile protectoare de maidanezi.

In actuala forma, legea romaneasca e una dintre cele mai blande din Europa, Franta sau Elvetia eutanasiaza doar dupa 5-7 zile! Si n-au de primit lectii de "civilizatie" de pe Dambovita de la "cutu-cutu" !

si nu doar cainii

eu nu mai vreau sa-l vad nici pe bideul national, principalul vinovat pentru toate vietile luate de haitele de fiare.

 

1000 de legi + 1000 de sondaje

Sunt urmate de nimic concret. Ce-i pasa primarului, din goana limuzinei, ca sunt muscati oamenii de maidanezi? El e la Primarie sa-si faca lui parte, nu se rezolve problemele cetatenilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor