Sa omoram cainii sau sa-i lasam sa moara in chinuri? (Opinii)

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 18:42
12123 citiri
Sa omoram cainii sau sa-i lasam sa moara in chinuri? (Opinii)

Foarte multi oameni, pe fondul emotiei starnite de uciderea copilului de catre caini, vor eutanasierea acestora in masa. Foarte multi se opun la fel de feroce - nu vor sa fie omorate niste animale nevinovate, fara constiinta. Nu vreau nici eu, dar exista alta solutie?

Stiu cei care se opun eutanasierii ca, din cauza faptului ca sunt mult prea multi, sute de caini mor in fiecare zi in chinuri? Stiu ca mor de foame extrem de multi sau otraviti de oameni care, din disperare, nu au alta solutie?

Oare nu e mai uman sa nu-i lasi sa sufere? Sa rezolvi totul cu o injectie? Nu zic sa-i omori pe toti, dar o mare parte ar trebui eutanasiati, daca nu exista solutie sa-i tii in adaposturi, pentru ca mor ei, oricum.

Haideti sa ne gandim la ceva. Credeti ca exista atat de multa mancare pentru toti cainii? Nu, nu exista, caci pentru caini nu se transporta mancarea ca pentru oameni, dintr-o zona in alta. E suficienta mancare pentru toti intr-un loc, traiesc, nu e, cei mai multi mor de foame.

Poate prin Bucuresti nu vezi asa ceva, dar prin multe zone vei vedea caini morti scheletici, care au murit, efectiv, de foame. Daca opresti undeva pe drumuri intre doua localitati, vei gasi multi catei care au murit din cauza asta, pentru simplul motiv ca stapanii lor i-au aruncat acolo, neavand ce sa le dea de mancare. In padure sau in camp deschis, care mai pot, mananca animale salbatice sau mor.

E prea putina mancare, tineti minte! E atat de putina incat cainii ajung sa manance oameni. La cateva sute de metri de casa mea, un nou-nascut aruncat de mama lui in curtea spitalului a fost mancat de caini, disperati ca nu aveau hrana!

Altceva - foarte multi oameni ii omoara pentru ca nu exista alta solutie. In cele mai fericite cazuri, ii impusca si animalele nu sufera. De cele mai multe ori, insa, ii otravesc sau ii omoara cu batele. Animalic? Da, dar sa vedem si reversul medaliei. Cainii le mananca animalele, le musca copii, ba chiar si pe ei, fac o mizerie si o harmalaie imposibil de suportat. Ce sa faci cu ei?

Adaposturi sunt prea putine, apoi, cand sunt eliberati, revin si fac aceleasi lucruri. Autoritatile sunt neputincioase, gratie legii proaste adoptate in 2008. Apropo, stiti cine a fost initiatorul? Un anume ex-senator PRM, trecut si pe la PSD si PC, Marius Marinescu, atat de inteligent incat protesta prin 2009, alaturi de alt politician, actual pesedist, Codrin Stefanescu, impotriva acceleratorului de particule de la Geneva, pe motiv ca... ar putea distruge Universul.

Cainii pe care nu vrem sa-i omoram mai mor si pe sosea, zdrobiti de masini. Cand sunt in provincie si merg cu masina, nu e zi sa nu vad cel putin 5 caini zdrobiti pe sosea. Unii nu mor imediat, probabil se chinuiesc cu orele. N-ar fi mai uman sa-i eutanasiem cu o injectie? Ziceti voi!

Nu se ajungea aici...

In momentul asta, se pare ca eutanasierea e singura solutie. Poate nu in masa, dar macar partiala. E mult, mult mai bine decat sa-i lasi sa moara in chinuri sau sa omoare. Nu ar fi fost singura solutie daca primari precum Sorin Oprescu ar fi actionat din timp. Daca in loc sa dea prietenilor fiului sa faca un adapost care nu e nici pe sfert terminat, dupa ani de zile, il dadea unor oameni seriosi si responsabili, poate erau macar cateva mii de caini mai putin in Bucuresti.

Daca, din 2008, cand e primar, trecea la castrarea in masa a cainilor, erau zeci de mii de caini mai putin pe strazi, din simplul motiv ca nu se mai puteau inmulti. Pericolul era redus la maxim.

Daca mii de primari din tara asta nu ar fi fost la fel de ipocriti si nepasatori ca Oprescu, situatia ar fi fost altfel in toata tara, de asemenea.

In fine, daca am fi avut parlamentari cu mai mult creier si mai multa responsabilitate, nu ar fi trebuit sa ne gandim la eutanasierea in masa.

P.S. Probabil multi cititori vor crede ca sunt un nemernic care uraste cainii. Nemernic e posibil sa fiu, dar nu urasc cainii, din contra. Iubesc cainii. Am avut caini toata viata mea. Am adoptat cel putin 10 caini. Nu mai vorbesc de cei pe care ii lasa oamenii langa casa mea morti de foame si pe care, daca nu opresc 1-2, ii hranesc cateva zile sau chiar cateva luni, apoi ii duc la adapost. Si, ma gandesc ca, daca macar jumatate din "latraii" care apara cainii pana la a spune ca prefera sa moara oamenii ar fi facut la fel sau macar s-ar fi batut pentru o lege corecta a cainilor, din nou, n-am fi ajuns aici.

Dar tocmai pentru ca iubesc cainii cred ca, decat sa moara in masa, in chinuri, de foame sau altfel, mai bine sa nu sufere deloc. Ganditi-va la asta!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#caini vagabonzi eutanasiere, #eutanasiere maidanezi lege , #caini vagabonzi