Sfatul preotesc in problema maidanezilor: Sa nu fim tortionari ai cainilor, se intristeaza Dumnezeu

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 20:12
2709 citiri
Sfatul preotesc in problema maidanezilor: Sa nu fim tortionari ai cainilor, se intristeaza Dumnezeu

Autoritatile din statiunea suceveana Vatra Dornei nu au ramas indiferente la intamplarea petrecuta in urma cu cateva saptamani in Bucuresti, cand un copil de patru ani a murit sfasiat de maidanezi, asa ca au demarat o ampla campanie de responsabilizare a populatiei.

Astfel, un ONG sustinut cu fonduri din strainatate a initiat o campanie de mobilizare a dornenilor, realizand si un clip de promovare in care, printre vocile care ii indeamna pe localnici sa opreasca inmultirea cainilor, se afla si preotul din localitate.

"Dragi dorneni, intrucat zilele acestea a fost un eveniment neplacut in Bucuresti, sfatul meu preotesc este acela sa nu ne isterizam, ci sa fim stapani, asa cum ne cere scriptura, sa stapanim Pamantul.

A stapani Pamantul si intreaga creatie inseamna sa stapanim si animalele care ne-au fost date in grija, deci sfatul meu preotesc este acela ca cei care au caini in casa sau e langa casa, sa-i ingrijeasca, sa faca in asa fel sa nu-i infometeze sau sa nu-i abandoneze, sa nu-i arunce pe strada, pentru ca, in caz contrar, ei se vor salbatici", le vorbeste parintele Mihai Valica dornenilor.

Acesta ii indeamna pe oameni sa nu devina "tortionari" ai cainilor, caci acest lucru il intristeaza si pe Dumnezeu, asa ca le recomanda sa duca animalele din gospodarie sau pe cei de pe strazi la o actiune de sterilizare organizata de o asociatie in localitate.

"Cainii pe care-i aveti in curte devin cainii strazii din momentul in care dumneavoastra nu le mai dati de mancare sau doriti sa scapati de ei. Nu aceasta este metoda, ci, daca doriti sa va multumiti cu unul sau doi care sa nu se inmulteasca, duceti-i la sterilizare. (...)

Noi nu trebuie sa devenim tortionari, nici sa omoram cainii, pentru ca in momentul in care ii omoram, noi ne facem vinovati de lucruri triste si sunt convins ca Dumnezeu se intristeaza si El cand vede ca noi nu avem capacitatea rationala sa-i stapanim, nu sa-i omoram. Sper ca atat dornenii, cat si autoritatile locale sa gandeasca crestineste, civic, responsabil si sa dea o solutie o solutie frumoasa pentru orasul nostru, pentru ca este un oras turistic", a fost sfatul preotesc al parintelui Mihai din Dorna.

Clipul de promovare a campaniei a primit numai comentarii apreciative pe Youtube, atat de la utilizatori romani, cat si de la cei din strainatate.

"Va multumim foarte mult ca sunteti atat de curajos intr-o tara in care exista atata ura pentru maidanezi. Trebuie o lege mai buna care sa-i protejeze, sa se mearga mai departe cu programele de sterilizare, iar oamenii sa-i adopte in loc sa-i abandoneze pe strazi. Fiecare caine merita o casa", a scris utilizatoarea Carla Hoeben, in vreme ce multi altii s-au rugat in comentarii ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe cei care au astfel de initiative.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#preot campanie caini Dorna, #autoritati sterilizare caini Dorna, #Vatra Dornei campanie maidanezi , #caini vagabonzi