Stefan Mandachi vrea sa dea statul in judecata pentru 10 milioane de euro din cauza cainilor maidanezi

Luni, 10 Februarie 2020, ora 19:14
20942 citiri
Stefan Mandachi vrea sa dea statul in judecata pentru 10 milioane de euro din cauza cainilor maidanezi
Foto: Facebook / Stefan Mandachi

Antreprenorul Stefan Mandachi, cunoscut si ca activist social, dupa inaugurarea primului metru de autostrada din Moldova, anunta ca va da in judecata statul roman, care nu-si face datoria in privinta cainilor fara stapan.

Mandachi are de gand sa ceara daune de 10 milioane de euro si spune ca, daca va obtine banii, ii va folosi pentru a rezolva problema cainilor maidanezi, daca statul tot nu este in stare sa o faca.

"Recent am sterilizat 200 caini si vreo 60 pisici si am donat cateva zeci de pui, maimutarindu-ma in poze pe facebook. Poate ca nu-i suficient. Dar stii tu oare, Statule, cati pui se nasc in trei ani din cauza nesimtirii tale? O femela si un mascul nesterelizati genereaza in trei ani 512 urmasi. De la 200 caini pot sa apara pe strada 50.000 (cincizeci de mii, da!). 50.000 de suflete, ma. Care la randul lor impanzesc cu alte sute de mii . Stii ai cui sunt puii? Ai tai, cumetre!", a scris Mandachi pe Facebook.

Omul de afaceri dezvaluie ca a cumparat chiar el o ambulanta veterinara si finanteaza o campanie de sterilizare si adoptie a cainilor fara stapan, dar statul este cel care ar trebui sa intervina, nu privatii.

"Pntru ca TU nu-ti faci treaba, m-ai fortat (emotional) sa cumpar EU o duba-ambulanta si sa platesc EU sterilizari de caini (Antonia este eroul care le face). Nu de azi sau de acum o luna (cand era subiectul pe trend), ci din urma cu un an fac asta. Adica iti fac EU treaba TA, in locul tau, cu banii mei, cu timpul meu, cu nervii mei, dar cu impozitele platite TIE la timp! Ca daca nu, ma penalizezi. Iar eu, prostu' satului, inghit baliverna ta si-ti pup mana. Raspunde, ma, pentru ce cheltui eu bani, daca asta este treaba ta, in fisa postului tau?", spune Stefan Mandachi.

Omul de afaceri simte ca se lupta cu morile de vant. In ultimele doua luni, in care a reusit sa gaseasca stapani pentru 30 de caini salvati si sterilizati, au aparut pe strazi inca 3.000.

"Eu am sa dau statul in judecata si voi cere 10 milioane de euro in numele unei fundatii umanitare. Daca statul nu face nimic, ii luam banii (nostri) inapoi si facem noi. Voi solicita si daune morale pentru ca ma traumatizeaza sa vad atata suferinta in tara in care traiesc. Inca redactez cererea, nu-i definitivata. Daca sunt asociatii si cetateni care vor sa se constituie parte in dosar, astept un semn", mai spune Mandachi.

Postarea integrala poate fi gasita pe pagina sa de Facebook. Mai multe informatii despre Stefan Mandachi, pe Wikipedia.

#sieu 15 minute de greva. Protestul ia amploare! Tot mai multe firme, romani din tara si din diaspora isi anunta participarea

V.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stefan Mandachi, #sterilizare caini maidanezi , #caini vagabonzi