Votul pentru eutanasierea maidanezilor, amanat de deputati (Video)

Marti, 31 Mai 2011, ora 13:18
2193 citiri
Votul pentru eutanasierea maidanezilor, amanat de deputati (Video)
Foto: Arhiva

Legea care ar urma sa ofere dreptul autoritatilor locale sa eutanasieze cainii comunitari a fost scoasa, marti, de pe ordinea de vot a deputatilor.

Luni si marti, legea fusese adoptata pe articole de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, aminteste Realitatea Tv.

Din balconul plenului, sustinatorii comunitarilor au scandat: "Maidanezii! Maidanezii!".

Legea eutanasierii maidanezilor, adoptata pe articole

Pentru ca legea sa fie aprobata prin vot final in Camera Deputatilor, este nevoie de 167 de voturi.

Legea prevede ca eutanasierea cainilor va putea fi decisa de catre consiliile locale, dupa ce animalele vor fi retinute in adapost timp de 30 de zile.

Organizatiile Non-Guvernamentale pentru protectia animalelor au avertizat ca, in cazul in care legea va fi aprobata, vor demara proteste.

Impotriva adoptarii proiectului de lege s-a pronuntat si liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

"Asa cum s-a rezolvat peste tot, prin sterilizare, inclusiv si a cainilor din curtile oamenilor.(...) De acolo apar incontinuu cainii vagabonzi, nu de pe strada. Trebuie adunati, sterilizati, o parte pot fi lasati in strada, o parte dusi in adaposturi, dar trebuie oprita sursa. Si sursa o reprezinta curtile oamenilor. Cainii pe care ii avem acum in Bucuresti provin din satele din jurul Bucurestiului de la oamenii care lasa cainii sa se inmulteasca necontrolat si vin cu puii la oras si le dau drumul la marginea orasului. Asa apar", a declarat Varujan Pambuccian pentru Ziare.com.

Votul final, amanat pana saptamana viitoare

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a spus marti, ca legea privitoare la gestionarea cainilor fara stapan va fi supusa votului final saptamana viitoare.

Ea a mai precizat ca liderii de grup ai Opozitiei puteau sa solicite reintroducerea pe ordinea de zi a acestei legi, dar nu au facut-o.

"Aveau la indemana procedura de a solicita reintroducerea pe ordinea de zi a legii, nu au solicitat acest lucru. Ati vazut vreun lider din Opozitie care sa apeleze la aceasta procedura? Demonstreaza ca a existat o disutie si ca a existat un consens. Lasati declaratiile politice...", le-a spus Roberta Anastase jurnalistilor la finalul dezbaterilor din plenul Camerei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#lege eutanasiere caini maidanezi , #caini vagabonzi