Ziare.com

1.200 de pensionari brasoveni dau in judecata Guvernul

Luni, 08 Martie 2010, ora 18:29

   

1.200 de pensionari brasoveni dau in judecata Guvernul
Aproape 1.200 de pensionari brasoveni au semnat listele de sustinere a plangerii pe care Sindicatul Liber al Pensionarilor Brasov o va depune impotriva Guvernului, la Tribunalul Brasov.

Pensionarii cer mentinerea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

"Vom depune la Tribunal actiunea noastra, insotita de 1.200 de semnaturi ale pensionarilor brasoveni. Cerem expres ca sa fie respectate prevederile Legii 19/2001 si a Legii 250/2008 care stabilesc valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, adica la valoarea de 826 lei. Speram ca instanta sa ne dea dreptate si sa oblige Guvernul sa respecte drepturile pensionarilor", a declarat Vasile Zaharescu, presedintele Sindicatului Pensionarilor Brasov.

Acesta a precizat ca aceeasi cerere a fost adresata si Avocatul Poporului, care a transmis-o Curtii Constitutionale, care a raspuns ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care s-a decis ca valoarea punctului de pensie sa fie pastrata, in acest an, la valoarea de anul trecut, adica 732 lei, a fost declarata neconstitutionala.

"Ne-am adresat si Avocatului Poporului si de acolo solicitarea noastra a fost trimisa Curtii Constitutionale. Am primit de la Curtea Constitutionala un raspuns in care se spune ca Ordonanata Guvernului 114/2009, care stabileste ca anul acesta valoarea punctului de pensie ramane 732 lei, adica 39,9% din salariul mediu brut pe economie, este neconstitutionala. Vom anexa dosarului nostru si acest raspuns si speram ca instanta sa ne dea dreptate si sa oblige Guvernul sa aplice legile care sunt in vigoare", a mai spus presedintele Sindicatului Pensionarilor Brasov.

Sursa: rNews

Articol citit de 1113 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Solutie?

Toti cei care au iesit la pensie pe motiv de boala si lucreaza din greu acasa, sa fie trimisi inapoi la munca sau sa li se i-a pensia , si atunci vor fi bani

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor