Ziare.com

40.000 de functionari publici intra in greva japoneza

Luni, 25 Februarie 2008, ora 10:03

   

40.000 de functionari publici intra in greva japoneza
Aproximativ 40.000 de functionari din administratia publica locala vor intra luni intr-o greva japoneza de doua ore, informeaza Realitatea TV. Sindicalistii cer majorarea salariilor cu 30% si urgentarea adoptarii legii salarizarii functionarilor.

Vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, Romel Neagu, a declarat ca functionarii sunt nemultumiti de faptul ca Guvernul a ignorat sindicatele la negocierea salariilor pentru 2008. Din acesta cauza, Federatia va da in judecata Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Sindicatele cer si urgentarea adoptarii legii salarizarii in administratia publica, pentru a se putea reduce astfel diferentele salariale din sistem. Potrivit liderului sindical, proiectul de lege a fost discutat anul trecut, insa este acum blocat la nivelul ministerului.

Sindicalistii din siderurgie au anuntat si ei ca vor declansa in aceasta saptamana un conflict deschis, fiind nemultumiti de nivelul salariilor.

Sindicalistii vor organiza mitinguri de protest, marsuri, iar daca revendicarile nu le vor fi solutionate, vor intra in greva de avertisment, iar apoi in greva generala. Protestele sunt sustinute de sindicatele din Federatia Europeana a Metalurgistilor.

Citeste mai multe despre greva japoneza functionari avertisment
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 880 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor