40 de ONG-uri protesteaza fata de mai multe "PUZ-uri scandaloase"

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 15:09
1153 citiri
40 de ONG-uri protesteaza fata de mai multe "PUZ-uri scandaloase"
Foto: Arhiva

40 de organizatii non-guvernamentale grupate in "Platforma pentru Bucuresti" au lansat miercuri o scrisoare deschisa adresata Consilierilor Generali si Primarului Capitalei in care le cer edililor sa se pozitioneze fata de mafia imobiliara pe care presa internationala o semnaleaza la Bucuresti.

Mai precis, acestia le solicita consilierilor sa nu voteze mai multe "PUZ-uri scandaloase" care se vor discuta in sedinta din 25 septembrie a Consiliului General, dupa cum se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, "presa internationala vorbeste de problemele reale ale Bucurestiului si in special de mafia imobiliara si de urbanismul salbatic".

Astfel, in prezentarea filmului "Buldozerele distrug Micul Paris", principala televiziune germana Das Erste scrie pe site-ul ei: "Tot mai multi cetateni se opun buldozerelor mafiei imobiliare" si "Nicaieri in Europa nu s-a distrus in asa masura orasul vechi."

De asemenea, in articolul "Bucurestiul preocupat in sfarsit de patrimoniul sau foarte amenintat" emis de France Press si preluat de mai multe ziare si televiziuni (Le Parisien, Le Matin, TV5, N24, etc.) se spune "lacune legislative, birocratie, coruptie si verocitate formeaza un cocktail mortal pentru acest oras".

"Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 25 septembrie este un prilej pentru dumneavoastra de a va pozitiona de partea mafiei imobiliare si a urbanismului salbatic sau impotriva lor", se mai arata in scrisoarea citata.

Semnatarii documentului cer respingerea mai multor PUZ-uri printre care PUZ Primaverii 55, care propune intrarea in legalitate a unei constructii ilegale de 30 metri intr-o zona protejata cu inaltimea maxima 13 metri, PUZ Viilor 11A, care prevede demolarea a doua imobile din zona protejata Intrarea Viilor sau PUZ Iuliu Maniu 141, care propune dublarea densitatii construite intr-o zona foarte aglomerata a orasului.

Printre semnatarii scrisorii deschise se numara Alianta Civica, Agentia pentru Monitorizarea Presei - Active Watch, Asociatia pentru Dezvoltare Urbana, Asociatia Pro Democratia - Club Bucuresti, Asociatia Salvati Bucurestiul, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Societatea Academica din Romania - SAR si Transparency International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PUZ Bucuresti etaje, #Salvati Bucurestiul, #mafie imobiliara Bucuresti , #Bucuresti