73.000 de copii si batrani vor primi cate 50 lei cadou de Craciun

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 15:06
1702 citiri
73.000 de copii si batrani vor primi cate 50 lei cadou de Craciun

Aproximativ 73.360 de copii si persoane adulte din institutii de protectie speciala, centre de plasament, camine pentru persoane varstnice si unitati de asistenta medico-sociala, centre pentru adapostirea victimelor violentei in familie vor beneficia de cadouri de Craciun si Anul Nou.

Guvernul a alocat suma de 3,6 milioane de lei pentru cumpararea acestor cadouri. Valoarea cadoului pentru fiecare persoana va fi de 50 de lei, a decis miercuri Guvernul.

Tot miercuri, Executivul a decis efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor pe intregul teritoriul Romaniei in perioada 12-21 martie 2011. Organizarea, efectuarea propriu-zisa, prelucrarea si publicarea rezultatelor vor avea loc in perioada 2010-2013.

Actul normativ aprobat miercuri stabileste o serie de activitati pregatitoare pentru realizarea referendumului, printre care tiparirea si difuzarea in teritoriu a instrumentarului de recensamant, selectarea si instruirea personalului angajat temporar la Institutul National de Statistica si la directiile judetene de statistica, precum si recrutarea si instruirea personalului de recensamant (in total 121.000 de persoane).

Guvernul a hotarat ca in anul 2010 va fi efectuat un recensamant de proba pentru testarea la scara redusa a intregului instrumentar de recensamant. Costul total al organizarii si desfasurarii recensamantului este de aproximativ 200 milioane de lei, bugetul fiind defalcat pentru 4 ani: 2010-2013.

"Prin acest act normativ nu au fost insa alocati bani pentru organizarea si desfasurarea recensamantului, ci doar a fost stabilit bugetul", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Ultimul recensamant a fost realizat in Romania in anul 2002.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#bani copii, #ajutor social, #ajutor Craciun , #Bucuresti