800 de taxiuri noi, in Bucuresti

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 07:35
3147 citiri
800 de taxiuri noi, in Bucuresti

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat la sfarsitul lunii trecute suplimentarea numarului taxiurilor cu aproape 800 de noi licente, numarul lor depasind 10.000.

Hotararea intra in vigoare de miercuri prin atribuirea a 590 din cele 769 de autorizatii noi, informeaza Romania Libera.

Procedura va dura cateva luni si se va finaliza in martie 2009, modificarile fiind facute din cauza cresterii cererii si a numarului de utilizatori.

Suplimentarea numarului vine dupa protestele sustinute ale taximetristilor independenti care au pichetat Primaria Capitalei luni in sir pentru a obtine autorizatii.

Hotararea a fost luata pe baza unui studiu realizat pe 2008 privind cererea existenta in Bucuresti, iar numarul suplimentar de taxiuri necesare a fost determinat printr-o fomrula matematica.

Cel mai mare trafic de taxiuri se inregistreaza in zona garilor, a aeroporturilor, a centrelor comerciale si hotelurilor, conform studiului. Intre intervalele orare 6-7.30 si 18.30-20.30 sunt folosite cel mai intens taxiurile, in timp ce in mijlocul zilei 43% din masini stationeaza.

Pe langa suplimentarea numarului de taxiuri, consilierii generali au mai aprobat repozitionarea statiilor astfel incat acestea sa nu mai deranjeze circulatia si sa fie situate in zone unde cererea este mare, si nu la fiecare colt de strada.

Statiile de taxi vor avea un numar limitat de locuri pentru a se evita aglomeratia. Taximetristii nu vor avea voie sa stationeze in alte locuri decat cele special amenajate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#licente taxi suplimentate, #Bucuresti, #trafic , #Bucuresti