Ziare.com

Aberatia zilei: Primaria Sectorului 4 inchide unele locuri de joaca in mijlocul zilei. Parintii si copiii sunt dati afara cu Politia

de Andreea Ghinea
Joi, 28 Septembrie 2017, ora 15:46

   

Aberatia zilei: Primaria Sectorului 4 inchide unele locuri de joaca in mijlocul zilei. Parintii si copiii sunt dati afara cu Politia
Nu mica ii este mirarea unui parinte care se duce cu copilul intr-un loc de joaca special amenajat de Primarie, dar ziua in amiaza mare este dat afara de Politia Locala pentru ca parculetul se... inchide. Acest lucru s-a intamplat in weekend intr-un loc de joaca din Sectorul 4.

Am vrut sa aflam de la autoritatile de sector de ce se inchid locurile de joaca in mijlocul zilei, chiar si in weekend, cand parintii au mai mult timp liber pentru a sta pe afara cu cei mici.

Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au declarat pentru Ziare.com ca in cele mai multe parcuri din sector este permis accesul zilnic in intervalul orar 08:00 - 22:00, dar ca sunt exceptii acolo unde "cetatenii din imobilele situate in imediata vecinatate a locurilor de joaca au solicitat inchiderea temporara a acestora in intervalul 13:00-16:00, pentru respectarea ordinii si linistii publice".

Dupa ce mai multi parinti au fost scosi in weekendul trecut dintr-un astfel de parculet de pe Sos. Oltenitei de politistii locali, am dorit sa aflam care este explicatia interventiei fortelor de ordine.

Reprezentantii institutiei sustin ca politistii locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 nu restrictioneaza in niciun fel liberul acces in locurile de joaca, dar ca acestia intervin cand exista sesizari din partea cetatenilor si cand este nevoie de "restabilirea ordinii si linistii publice".

Interventia acestora are loc in baza Legii nr.61/1991 actualizata in 2016 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Acest act normativ prevede ca este contraventie "tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in orice alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora".

Asadar, politistii au dreptul sa intervina in intervalul orar 13:00 - 14:00, dar nu si intre 14:00 si 16:00, cand copii au, totusi, accesul interzis in aceste locuri de joaca.

Intreaga situatie este absurda. Acele locuri de joaca nu s-au construit fara aprobarea primariei, care acum le inchide in mijlocul zilei si pune Politia sa scoata copiii si parintii cu forta. Iar actiunea fortelor de ordine este acoperita de lege doar intr-o ora din cele trei ale intervalului cu acces interzis.

Si apoi cata galagie pot face niste copii intr-un parculet, care sa acopere zgomotul claxoanelor si masinilor de pe Sos. Oltenitei?


Foto: Ziare.com


ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14"

- intre 14-17 , nici macar legea n-o stiti ! :o(((

"Aberatia zilei: Primaria Sectorului 4 inchide unele locuri de joaca in mijlocul zilei. Parintii si copiii sunt dati afara cu Politia"

 

Asta e politica idioata alde PSD

Bietii copii,n-au unde sa se mai joace.pentru ca trebuie sa-si faca somnul de dupa amiaza,votantii alde PSD.
Intre orele 13-16 ,cand pontaciunile latriniste isi schimba protezele si le curata de venin!!!!
De parca nu ar exista dopuri de urechi sau vata sa si-o bage-n nas!

 

panoul

Ma face sa ma gandesc la panourile alea cu "no trespassing private property".

 

Daaa....ce e mai placut decat risetele si chiotele copiilor

care se joaca ? doar siesta de dupa amiaza a babalicilor, care si-au umplut burdihanele...."restabelirea ordinii si linistii publice"....Tzara lui penzionar votak pezdist pui congelat pomana luat!

 

DDC 0437

Chestiunea trebuie dezbatuta public si investigata.

1. Cine a facut reclamatia
2. Ce virsta are si ce situatie
3. Ce dotari are la imobil

Exista oameni in virsta care sint ceva mai irascibili.

Pe de alta parte, in mod evident copiii fac zgomot la orice ora atunci cind se joaca. Pina la urma sint copii. De milenii societatea s-a obisnuit cu jucatul copiilor.

E drept, poate ca sute de ani sau milenii oamenii n-au stat la bloc, ca poate pe vremea lui Ceausescu nu interesa pe nimeni problema, ca poate dupa 1989 locatarii erau mai tineri si suportau zgomotul mai usor.

Acum combinatia tuturor acestor elemente, poate ca duce la o situatie cu totul noua cu care nu ne-am mai confruntat pina acum.

Solutii posibile sint mai multe si ele trebuie dezbatute public.

Una dintre ele ar putea fi instalarea a cel putin unui geam termopan in dormitorul reclamantilor(in caz ca imobilul nu e dotat cu asa ceva). Depinde de cite cazuri vorbim si de cine va achita costul aferent. Atentie insa si la posibilele cazuri de coruptie(cine nu-si doreste un termopan gratis?).

O alta solutie ar putea fi instalarea de panouri de avertizare pentru copii cu elemente grafice, poate un sistem de avertizare audio pentru copii in locatiile cu problema, care sa fie invatati (chestie care tine de educatie si care n-ar fi rea in ce priveste educatia) ca intre anumite intervale de timp trebuie sa reduca nivelul de zgomot.

Trebuie verificata si distanta apartamentelor reclamantilor fata de spatiile de joaca. Daca spatiile de joaca sint intre blocuri si zgomotul e reflectat intre cladiri, se poate ca acesta sa ajunga cine stie pina la ce etaj. Sau poate reclamantul sta la parter, prea aproape de locul de joaca.

Ramine de vazut daca asemenea situatii se pot rezolva la modul general(ma indoiesc) sau de la caz la caz.

E de analizat deasemenea si legislatia in domeniul tulburarii ordinii si linistii publice in functie de locatie. Cind unde si cit zgomot se poate face prin joaca, chiar si in spatiile amenajate pentru joaca. Daca nici acolo nu mai este permis zgomotul...

Problema e ca avem agenda publica aglomerata cu atit de multe chestiuni incit, greu se mai poate gasi timp si pentru aceste chestiuni, importante si ele pentru cei care sint deranjati.

 

DDC 0439

Sa se faca o comisie interinstitutionala(ministerul transporturilor, administratia locala etc., care sa includa si compania care este beneficiarul acelui stilp) si sa fie IDENTIFICATA URGENT si implementata o solutie decenta la problema. Deasemenea, aceasta comisie trebuie sa centralizeze toate situatiile de acest gen din Romania. Toate aceste situatii trebuie rezolvate in pas alergator. Vreau sa vedem curind in locurile respective, fotografii cu drumuri normale si cu stilpi amplasati asa cum e normal, pe marginea drumului, dar nu in mijlocul trotuarului sau locului prin care ar putea fi instalat trotuarul. Acest gen de situatii sint aberante si nu pot fi tolerate sub nici o forma si pentru nici un motiv. Toate lucrarile in ce priveste infrastructura rutiera trebuie sa tina cont de posibilitatea ca la un moment dat, pe marginea drumului sa fie amplasat un trotuar de cel putin 70-80 cm latime(evident acolo unde terenul disponibil permite acest lucru). Toate locatiile unde acest lucru nu este posibil, trebuie centralizate pentru identificarea ulterioara a solutiilor posibile. Spatiul pentru trotuare trebuie deasemenea prevazut inclusiv pentru sosele, pentru ca, ca urmare a extinderii unor localitati, aceste zone pot ajunge finalmente in intravilan. In plus, circulatia pietonilor si mijloacelor de transport alternative trebuie sa fie posibila, in conditii decente si fara perturbarea traficului rutier si intre localitati. Nu este acceptabil ca ceilalti participanti la trafic in afara autovehiculelor sa nu dispuna de posibilitatea de a se deplasa in siguranta intre localitati.

 

DDC 0439(2)

Este vorba de situatia cu stilpul care a ramas in mijlocul drumului dupa lucrarile la drum.

http://stirileprotv.ro/divers/stalp-de-electricitate-in-mijlocul-drumului-cat-a-costat-asfaltarea-celor-3-km.html

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor