Aberatia zilei: Traiasca Republica Socialista Romania! Asfaltare de urgenta pentru vizita lui Hollande

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 14:16
14629 citiri
Aberatia zilei: Traiasca Republica Socialista Romania! Asfaltare de urgenta pentru vizita lui Hollande
Foto: TVR

Episodul pe care vi-l prezentam azi poate vi se va parea o poveste din timpuri apuse, insa el se petrece in zilele noastre.

Se facea ca era o sosea si ea ducea spre Institutul de Fizica Atomica din Magurele. Blestemat a fost acest drum ani de zile si lasat in paragina de autoritati, blestemate si ele la randul lor de soferii care-si rupeau masinile si isi toceau nervii parcurgandu-l.

Totul pana intr-o zi cand un distins conducator din Vest avea sa vina pe aceste meleaguri. Auzind asta, domnitorii de la Curtea Primariei Capitalei au poruncit ca de indata sa se intinda peste hartoape un asflat negru ca abanosul, fin ca pielea de prunc, pe care limuzina maretului lider sa alunece lin.

Conducatorul din Vest este Francois Hollande si basmul, oricat de incredibil ar parea, este inspirat 100% din fapte reale. Cum presedintele francez urmeaza sa vina saptamana viitoare in Romania si Klaus Iohannis vrea sa se laude cu laserul de la Magurele, drumul spre Institut, care urma de utilaj n-a vazut de ani buni, este acum in "procedura de asfaltare de urgenta".

Muncitorii lucreaza de zor la carosabil, trotuarele sunt si ele curatate de gunoaie si primenite, in timp ce soferii stau inghesuiti pe-o banda. Dar deh, nu degeaba a scos poporul vorba "baba sufera la frumusete".

Muncitorii robotesc de zor pentru ca lucrarile sa fie gata la timp: "Este o lucrare urgenta, pentru ca luni este un eveniment la Fizica Atomica si vine, se pare, si presedintele Frantei.

Cum sa poata sa treaca aia in civilizatie, pe un drum civilizat, ca asta cum arata acum nu e un drum civilizat. Cei de la Romprest iau gunoaiele, ca sunt niste mizerii pe trotuare, sa facem curatenie pe zona asta, sa nu ne facem de ras", le-a povestit jurnalistilor TVR unul dintre cei care lucreaza la asfaltarea soselei.

Desi toata lumea spune acelasi lucru, de la Primarie insa se merge pe clasica explicatie "coincidentele exista".

"Nu este neaparat un caracter de urgenta, as fi vrut sa se rezolve pana acum asfaltarea si reamenajarea acelui tronson. Pe data de 24 august am primit de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) raspunsurile ca au fost respinse contestatiile potentialilor ofertanti si executanti. E doar o simpla coincidenta faptul ca noi reabilitam in momentul de fata si saptamana viitoare va trece si coloana oficiala", a declarat pentru postul public de televiziune Alin Vieru, director general al Administratiei Strazilor din cadrul Primariei Generale a Capitalei.

Acum... ce sa mai spunem... mai ca am crede ca e coincidenta daca nu am avea experienta asfaltarilor ultimilor 26 de ani - noi facem in 10 ani cat fac altii intr-o luna.

Ceausescu a murit, insa mostenirea lui inca este adanc inradacinata in mentalitatea romanilor. Mai ales a unora dintre ei care ajung in diverse posturi de conducere in politica si administratia publica.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#asfalt Laser Magurele vizita Iohannis Hollande , #Bucuresti