Angajatii de la Urgente Slatina ameninta cu demisia in bloc

Sambata, 24 Ianuarie 2009, ora 12:50
2374 citiri
Angajatii de la Urgente Slatina ameninta cu demisia in bloc

Cadrele medicale si nemedicale de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta din Slatina au semnat, sambata, pentru demisia in bloc, ca semn de protest fata de masurile luate de comisia ministeriala condusa de Ion Bazac.

Potrivit liderului de sindicat Sanitas Olt, demisiile in bloc nu au fost inca inaintate conducerii spitalului, urmand sa se ia o decizie cu privire la actiunile viitoare in cadrul sedintei de sindicat care este in desfasurare la ora transmiterii acestei stiri.

Protestatarii spun ca decizia ministrului Sanatatii Ion Bazac, in urma anchetei desfasurate la Slatina, de a le desface contractul de munca celor doi medicii de la Unitatea de Primire Urgente, printre alte cadre medicale, face ca asigurarea garzilor la aceasta unitate sa nu poata fi asigurata.

La UPU isi desfasurau activitatea doar doi medici, Ion Serban si Cornel Moisa.

De garda la Unitatea de Primire Urgente ar fi trebuit sa fie sambata Cornel Moisa, unul dintre cei doi medici pentru care comisia de ancheta a decis desfacerea contractului de munca.

Desi nu a primit niciun fel de decizie oficiala privind desfacerea contractului, acesta nu s-a mai prezentat la serviciu sambata, iar conducerea spitalului a decis ca garda de la unitatea de primire urgente sa fie asigurata de medicul Ion Serban, cel care a asigurtat-o si vineri. Medicul Ion Serban a declarat ca este "un act criminal" sa asigure garda timp de 48 de ore.

Conducerile Spitalului Judetean de Urgenta din Slatina si Directiei de Sanatate Publica Olt s-au intalnit, sambata, pentru a gasi o solutie privind garzile la Unitatea de Primire Urgenta.

In acest sens, conform celor declarate de directorul medical numit interimar de Ion Bazac, Sorin Lesnic, au luat legatura cu Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova pentru a primi sprijin cu personal specializat.

Comisia de ancheta condusa de ministrul Sanatatii a dispus, in noaptea de vineri spre sambata, desfacerea contractelor de munca pentru patru medici si o asistenta de la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, doua destituri din functie si mai multe sanctiuni administrative.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#spital Slatina, #angajati Urgenta, #amenintari, #demisii in bloc , #Bucuresti