Angajatii trustului Intact, frustrati de primele de Paste

Vineri, 18 Aprilie 2008, ora 19:20
7468 citiri
Angajatii trustului Intact, frustrati de primele de Paste

Angajatii trustului Intact, patronat de familia Voiculescu, au fost anuntati, printr-un comunicat trimis prin serviciul de mail intern, ca primele de Paste se vor acorda doar acelor persoane cu salarii lunare mai mici sau egale cu 1500 de lei net. Evident, aceasta masura nu a fost primita cu entuziasm, a declarat unul dintre angajatii Antena 3 pentru Ziare.com.

Trustul Intact a realizat un profit de 39 de milioane de euro in anul 2007, cifra consolidata de afaceri de 130 de milioane de euro, scrie Saptamana Financiara. Antena 1, Antena 3 si Gazeta Sporturilor sunt cele mai profitabile produse ale trustului, care si-au dublat profitul in 2007 fata de 2006 si, cu toate acestea, angajatii nu au parte de prime de Paste.

Mai mult, avand in vedere ca angajatii Intact au fost informatiprintr-un comunicat, primele de Paste au devenit subiect de discutie pe...mail. Ziare.com reda integral continutul mail-urilor.

"Dragi colegi,

Pastele 2008 aduce cu sine si o schimbare de politica interna in acordarea primelor. Intrucat in ultimii ani primele "de Pasti" au fost acordate fara a se tine cont de criterii de merit sau performanta sau rezultate financiare ale companiei, anul acesta primele "pentru masa de Pasti" vor fi acordate doar persoanelor cu un venit total egal sau mai mic de 1.500 lei net/luna. Astfel, primele acordate au doar scopul de a veni de Sarbatori in ajutorul acelor angajati cu venituri medii si mici, indiferent de rezultatele lor profesionale. Suma acordata este de 200 lei/persoana.

Pentru merite, performante, rezultate bune, proiecte reusite, initiativa, atitudine pozitiva, proactiva si efort prelungit exista o alta categorie de prime, care pot fi acordate fie pe parcursul intregului an, fie la final de an - la propunerea sefilor directi, coordonatorilor de echipe sau chiar a colegilor, cu aprobarea finala a dnei Camelia Voiculescu. Pentru aceste prime punctuale, individuale, incepand cu data de 10 aprilie, adresa la care puteti trimite propunerile este primedemerit@antena1.ro. Bineinteles, nu uitati sa mentionati motivele care indreptatesc aceste propuneri.

Important! Toate propunerile vor primi un raspuns. Sarbatori fericite, Dep. Resurse Umane"

Reporterul Adelin Petrisor a fost printre primii angajatii care au reactionat trimitand un mail.

"Buna ziua. Propunerea dvs. mi se pare oarecum corecta dintr-un anumit punct de vedere. Daca tot vor avea un caracter social aceste prime de ce nu le mariti considerabil ca cei cu salarii mici sa poata simti ceva? Cum nu le mariti, masura dvs. arata ca si cum cineva incearca doar sa faca economii, sa taie din bugete ( si nu ma gandesc neaparat la Violeta Stanescu) Era o gluma :)) Nu sunt manager si nici nu vreau sa fiu dar sunt convins ca taierea primelor va fi extrem de nepopulara si va fi interpretata de multi angajati drept un semn de slabiciune economica dat de firma.

In speranta ca veti intelege mesajul meu asa cum a fost el transmis, adica fara incrancenarea unuia care sta in 200 de ron, va multumesc, Adelin Petrisor, un reporter de la Stiri.

PS Vedeti ca adresa de email de la propuneri prime nu mergea si lumea deja chicoteste. Inclusiv eu bineinteles :))

Mail-ul lui Adelin Petrisor a primit imediat raspuns de la Sorin Oancea, vicepresedinte Antena 1 si director Antena 3, care si-a facut cunoscuta pozitia printr-un mass message:

"Adelin, esti jurnalist, ar fi trebuit sa stii - propunerea nu-mi apartine. Oricum, esti ultimul care se poate plinge. Tocmai ai primit o prima "record", de merit, bineinteles! Sorin Oancea, un manager care se preocupa sa le fie cit mai bine "reporterilor de la stiri"

Cele doua mesaje in contradictoriu au fost comentate de ceilalti angajati ai trustului, printre care si Silvia Sbarna Bogaciu, redactor coordonator prelucrare programe.

"Eu nu am nici importanta lui Adelin in trust si nici greutatea dlui Oancea, dar am un cap pe urmeri dat, vorba lui Badea, nu doar ca sa nu-mi ploua in gat si capul ala se intreaba daca, in afara de "cazurile sociale" si de reporterii de la stiri, carora am aflat ca le e bine, daca mai conteaza si altii, mai mici, mai din spatele ecranului stralucitor, noi, astia din umbra, care facem traduceri, titraje, programe, cei care aduc pe sticla vedetele prin apasari de butoane...

Precis ca nu vor lua toti prime de merit, nu ? Si multi dintre ei nu sunt "cazuri sociale"...Cum se apreciaza performantele, cine face asta, cand, pe ce criterii ? Si, vorba lui Adelin, sper sa intelegeti mesajul meu ca pe acela al unui om care, de zece ani, munceste pt Antene si care vede cum lucrurile se cam... schimba, nu ca pe acela al unui angajat frustrat ca nu va primi prima. Oricum nu visam la ea, caci sunt in concediu post-natal. Un Paste fericit ! (chiar daca fara prime simbolice, pentru unii)".

"In atentia persoanelor cu putere de decizie din cadrul trustului media Intact", scrie si Claudiu V. Dep. Programe Antena 1 Regizor Emisie.

"Buna ziua! As dori sa va aduc la cunostinta parerea mea, a unui angajat Antena 1 care nu are vreo functie de conducere sau manageriala in trustul media Intact, cu privire la informarea primita din partea Dep Resurse Umane referitoare la primele de Paste:

Sarbatorile de Paste sunt un prilej de sarbatoare si cred ca toata lumea are o masa de Paste, indiferent de ce functie sau salariu (diferenta e ceea ce o sa fie pe masa). Propunerea dvs suna un pic cu "nu dam la bogati ca sa avem ce da la saraci"...sau cred ca era un pic altfel...

Nu cred ca intr-un mare trust, cum este Intact trebuie sa existe discriminare, ci doar diferente de remunerare in functie de vechime, postul ocupat si nu in ultimul rand prestatie, aspect care mi se pare cel mai important dintre toate.

Consider ca fiecare angajat al Antenei, de la femeie de serviciu, operator server, cameraman sau director de programe etc. participa intr-o mica mare masura la aprecierea trustului, cu performante care se vad pe sticla sau care nu se vad, iar pentru aceasta este nevoie de motivatie.

Consider ca Prima de Paste, de Craciun sau altfel de prime de acest gen, care cred ca se acorda peste tot in societatiele Uniunii Europene, face acest lucru, motiveaza.

Consider ca aceasta prima cadou de Paste nu trebuie interpretata sub nici un fel ca un ajutor social. Angajatii trustului nu sunt SOMERI, ci ANGAJATI care cei mai multi dintre ei muncesc cu placere, isi fac treaba bine si au salarii care nu depasesc reperul de 1500 RON.

Pe de alta parte nu stiu si nu cunosc salariile din cadrul trustului, dar va rog sa ma corectati daca gresesc atunci cand presupun ca 1500 RON (400Euro) nu reprezinta un salariu mediu in cadrul organizatiei. Eu cred ca acest reper este putin exagerat.

Sper ca aceasta propunere despre prime sa ramana interna! Consider ca daca concurenta va afla aceste aspecte, aceasta se va simti incurajata si va putea interpreta mutarea dvs manageriala ca fiind o dovada de slabiciune financiara.

Cu deosebita stima si respect, un angajat care este eligibil (la fel ca foarte multi altii, sub reperul de 1500ron) pentru prima de Paste", a comentat Claudiu V.

"Buna ziua !!! Eu personal consider ca un angajat al unui asemenea trust media nu ar trebui sa treaca printr-o situatie neplacuta cum este

aceasta. Multi dintre noi suntem in situatia de a ne bucura ca luam acest "ajutor social" si asta inseamna ca suntem "bine platiti",vorbesc acum numai despre cazul MCR-ului,locul in care lucrez si eu.

Si aceia dintre noi care suntem in situatia aceasta lucram in ture de noapte,de sarbatori etc. si nu primim sporuri asa cum se cuvine. Suntem in postura de a fi dezamagiti de locul de munca,de politica interna si mai ales de modul in care se ofera un bonus de sarbatori, bonus care se acorda in toate companiile care se respecta si care este mult mai mare decat cel pe care il luam noi de cativa ani incoace.

Aceasta prima reprezinta o rasplata pe care compania (in cazul nostru Trustul Media Intact) o ofera angajatilor. Nu trebuie confundata cu un ajutor social, deoarece asta ne face sa reflectam un pic asupra locului in care lucram. Reactiile pe care le-ati primit si pe care cu siguranta le veti mai primi sunt in mare parte de la oameni care vin la serviciu tocmai pentru ca le place ceea ce fac si care, cu toate ca sunt dezamagiti din punct de vedere financiar, isi fac datoria si raman fideli acestui trust (caz in care ma aflu si eu deoarece fac parte de trei ani din acest trust).

Eu personal nu ma simt mandra ca lucrez aici, citind astfel de mesaje injositoare. Consider, ca si ceilati colegi ai mei ca Pastele trebuie sa fie Paste pentru toti si ca acum este ocazia sa facem cadouri celor dragi si sa umplem masa cu tot felul de bunatati pentru ca in aceasta perioada suntem si noi rasplatiti cu ceva bani in plus si ne simtim motivati (indiferent daca prima ramane la fel, cativa bani in plus nu strica nimanui).

Despre primele de merit...sunt sigura ca se primesc, dar nu aici la noi in MCR, nu am avut si nu vom avea parte de asa ceva. Eu teoretic indeplinesc conditiile primirii "ajutorului social" si nu ma simt asa de mandra. Singurul lucru care ma face sa ma simt mai bine dupa aflarea acestei vesti este ca au raspuns la mesaj cei care chiar nu au nevoie de aceasta disputata prima. Am speranta ca nu voi fi interpretata gresit si ca totusi se va remedia aceasta situatie neplacuta", a scris Madalina Vasile, Secretar-Coordonator Emisie Antena 3.

Un alt angajat al trustului Intact a dorit sa ramana anonim. "Nu va mai mirati fratilor...."Traim in Romania...si asta ne ocupa tot timpul...."ca sa citez un coleg celebru!!! Cititi cu ce se lauda mega trustul in care lucram de ne sar capacele...

De unde atata profit?...De pe urma fraierilor care asteapta...o pomana de sarabatori! Eu cred ca pentru sarabatorile de Craciun trustul va avea o alta idee....sa se stranga niste bani de la salariatii cu venituri peste 1.500 ron ...pentru a-i ajuta pe colegii cu venituri sub 1.500 ron! As avea mai multe de spus, dar ma tem ca nu ma aude nimeni... Sarbatori Fericite!".

Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (22 aprilie - 5 mai) va fi unul cu alternanţe semnificative de temperatură, atât pe timpul zilelor, cât şi pe...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#paste, #angajati, #Intact, #prime, #frustrati , #Bucuresti