Apa cu antigel la o scoala din Arges: cinci copii intoxicati

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 20:11
1774 citiri
Apa cu antigel la o scoala din Arges: cinci copii intoxicati

Cinci copii cu varste cuprinse intre 9 si 10 ani din comuna argeseana Birla s-au intoxicat cu antigel dupa ce au baut apa la scoala, incidentul producandu-se dupa ce in instalatia de incalzire a fost turnat antigel, care s-a scurs si pe conducta ce duce la robinet, din cauza lipsei unei supape.

Elevii de la scoala Mindra au mers, luni, la cursuri si in timpul pauzelor au baut apa de la robinet. Unii dintre ei au simtit un miros si un gust ciudat si au scuipat imediat, in schimb altii au apucat sa ia cateva inghitituri. In scurt timp, cinci dintre copii au acuzat dureri abdominale. Micutii au fost dusi imediat la cabinetul medical din localitate, iar directorul institutiei a alertat autoritatile locale.

Medicul si-a dat seama dupa simptome ca micutii sunt intoxocati cu antigel si a decis sa-i transfere catre alte unitati sanitare. Patru dintre elevi sunt internati la Spitalul Costesti, iar un alt elev a primit ingrijiri de specialitate la Spitalul de Pediatrie din Pitesti si apoi a fost trimis la Bucuresti, intrucat starea sa este grava.

"Prezentau dureri abdominale, nu foarte mari, dar stiti cum sunt copiii. Unii s-au speriat si nu au mai vrut sa recunoasca. I-am trimis pentru a fi tinuti sub observatie. I-am informat pe parinti si, in cazul in care apar simptome si la alti copii, eu le voi sta la dispozitie toata noaptea" a declarat dr. Rodica Ghitulescu, medic la circa din Birla.

Potrivit primarului Ion Neacsu, responsabilitatea pentru cele intimplate apartine instalatorilor care au montat anul trecut centrala in scoala si nu au pus o supata pe conducta de alimentare.

"Noi am bagat antigel pe instalatia de incalzire duminica, pentru ca m-am gindit ca daca da ger la iarna sau ramanem fara curent sa nu inghete conductele si sa se sparga caloriferele. S-a ocupat o firma de la Pitesti. Ei au bagat antigel pe conducta de reciclare, numai ca, din cauza acestei supape care nu exista, s-a scurs si pe conducta care duce la robinet, de unde au baut copiii.

Din punctul meu de vedere, vinovati sunt cei care au instalat centrala anul trecut. Am verificat toate inatalatiile de la cele sapte scoli din comuna si la nici una nu este montata aceasta supapa. Nu vor ramane lucrurile asa. Iau o groaza de bani si fac lucrari de mintuiala" a declarat primarul Ion Neacsu.

Medicii de garda spun ca deocamdata starea celor cinci elevi este stabila, dar vor sta internati cel putin trei zile pentru ca antigelul poate provoca insuficienta renala. Inspectorul sef al ISJ Arges a sesizat Ministerul Educatiei despre acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
#apa, #robinet, #scoala, #Birla, #Arges, #copii, #antigel, #intoxicatie , #Bucuresti