Aproape 40% din scolile clujene nu au autorizatie de functionare

Joi, 27 August 2009, ora 13:29
1066 citiri
Aproape 40% din scolile clujene nu au autorizatie de functionare
Foto: Arhiva

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, a anuntat, joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, ca 37% din scolile clujene nu au autorizatie de functionare.

Potrivit inspectorului scolar general, Cristina Hodorogea, din totalul de 513 de scoli, 190 sunt neautorizate sau in curs de autorizare, insa inspectorii de sanatate publica vor verifica din nou unitatile scolare dupa data de 1 septembrie.

"323 sunt autorizate, 23 sunt in curs de autorizare si 167 de scoli nu au autorizatie in acest moment. Verificarile din teritoriu in privinta autorizatiilor se vor face pana la 1 septembrie. E posibil ca dupa aceasta data cifrele sa se modifice, deoarece sunt constructii in derulare, unele lucrari de reabilitare vor fi finalizate pana pe 15 septembrie, altele pana la sfarsitul anului.

Cu aceste lucrari finalizate e posibil ca numarul autorizatiilor sa se modifice in bine. Din punct de vedere statistic, stam mai bine decat anul trecut, cand peste 200 de scoli nu au avut autorizatie", a afirmat Hodorogea.

Aceasta a mai spus ca 210 scoli, din cele 513, nu au paza asigurata de o firma specializata, prin camere de supraveghere sau prin sistem propriu cu aviz, doar prin personal de ingrijire si personal didactic - in timpul orelor. Potrivit lui Hodorogea, majoritatea scolilor care nu au paza specializata sunt in mediul rural.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Dorina Duma, a afirmat, la randul ei, ca multe scoli au remediat deficientele fata de anul trecut.

"In anul acesta nu s-au efectuat inca controalele la scoli, pentru ca am asteptat inceputul anului scolar, avand in vedere ca o serie de scoli si-au remediat deficientele, au introdus apa, au zugravit, si-au facut latrine, fose septice si asa mai departe", a afirmat Duma.

Prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a rugat conducerile ISJ Cluj si Garzii de Mediu Cluj sa gaseasca solutii astfel incat toti elevii din judet sa aiba acces la apa curenta, pentru a fi asigurate conditii de igiena personala.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#scoli clujene, #lipsa autorizatie functionare , #Bucuresti