Ziare.com

Arhitectul sef al Capitalei la TV Ziare.com: Arhitectura, intre interesele politice si urbanism

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 10:00

   

Arhitectul sef al Capitalei la TV Ziare.com: Arhitectura, intre interesele politice si urbanism
TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog luni, incepand cu ora 11.00, cu Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei.

Invitatul Ziare.com va discuta despre "arhitectura Bucurestilor", asa cum este ea vazuta din birourile Primariei Generale.

Ce interese politice se ascund in spatele avizelor date pentru ridicarea blocurilor-turn, unele lipite chiar de monumente istorice?

De ce se construieste haotic in Bucuresti? Este legislatia urbanismului deficitara sau la mijloc este vorba si de neprofesionalismul celor care pastoresc acest domeniu?

Care sunt solutiile propuse de arhitectul sef al Bucurestilor pentru o capitala europeana si ce a facut pana acum pentru a le indeplini?

Se amesteca politicul si in arhitectura Capitalei? Ce se poate face impotriva afacerilor profitabile care distrug arhitectura orasului?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 11.00.


Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 788 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un OM serios, frontal, foarte bine pregatit si cu multa obiectivitate in cuvintele sale!

Mi-a facut o desebita placere sa asist in direct la TV Ziare.com, la dialogul cu domnul Arh. Sef Gheorghe Patrascu. Intrebarile, dintre cele mai variate si mai taioase au facut ca prin raspunurile date, sa avem o dezvaluire extraordinara pentru zilele noastre: un om bine pregatit, cu multa experienta si viziune, poate sa coabiteze in jurul unei clase politice multicolore din jurul Consiliului Local al Municipilui Bucuresti. Legislatia incurcata, incompleta si insuficienta, face ca relatia institutionala si de serviciu dintre Arhitectul sef si arhitectii de sector sa nu existe. Tot datorita legilor in vigoare se ajunge la invrajbirea dintre Arhitecti si Urbanisti si pe fondul acesta si printre degetele lor, se fac greseli mari si irecuperabile. Armonizarea obiectului de arhitectura (cladirea) cu situl nu se face si din cauza aceasta apar cladiri care nu se incadreaza din punct de vedere urbanistic. Lipsesc legile fundamentale de drept urbanistic, pentru dezvoltarea urbanistica...si planificarea urbanistica a oraselor noastre. FELICITARI domnule Arhitect Sef pentru curajul si profesionalismul dumneavoastra. Acum trebuie pusi la MUNCA politicienii nostrii sa-si faca treaba si sa promoveze legislatia in domeniu.

 

DACA PUTEAI FACE CEVA, TREBUIA SA FACI.. DACA NU SI AI FI AVUT DEMNITATE, ITI DADEAI DEMISIA.

NENOROCIRILE DIN BUCURESTI SE DATOREAZA UNEI CLICI (fosti si actuali) DE PRIMARI, CONSILIERI GENERALI SI DE SECTOARE, CARE AU PROFITAT DE PE URMA DISTRUGERII BUCURESTIULUI.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor