Asigurari de viata si de sanatate pentru politistii agresati sau ultragiati

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 17:33
1384 citiri
Asigurari de viata si de sanatate pentru politistii agresati sau ultragiati

In urma sedintei de miercuri, Guvernul a decis ca politistii vor beneficia de asigurari de viata, de sanatate si pentru bunuri, de la 1 ianuarie 2009, valoarea despagubirii acordata familiei in caz de deces fiind de 20.000 de euro, iar cea acordata in caz de invaliditate va fi intre 6000 si 10.000 de euro.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, a declarat ca principalii beneficiari ai hotararii aprobate de Executiv sunt agentii de politie care isi desfasoara activitatea in strada si care se confrunta cu situatii de agresiune, ultraj si intimidare, informeaza NewsIn.

Cuantumul despagubirilor va fi regularizat trimestrial din fondul pe care Ministerul Internelor si Reformei Administrative il are la dispozitie pentru cheltuielile de personal. MIRA a anuntat, pe 2 septembrie, ca a fost finalizat proiectul de hotarare de Guvern privind asigurarea unor despagubiri de viata, sanatate si bunuri ale politistilor, conform acestuia despagubirile urmand a fi platite exclusiv din bugetul ministerului.

Despagubirile privesc cazurile de ranire in timpul serviciului, dar si situatiile de invaliditate sau deces in urma exercitarii atributiunilor de serviciu. Sumele propuse de proiect pentru despagubiri sunt cuprinse intre 6.000 si 20.000 de euro, ca forme de sprijin cu destinatie speciala, a precizat MIRA.

In paralel, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Sindicatul Politistilor vor initia un demers comun adresat Ministerului Justitiei, prin care vor cere ca noul Cod Penal sa pedepseasca infractiunea de ultraj mult mai aspru, a declarat, la inceputul lunii august, purtatorul de cuvant al MIRA, Marius Tache.

Demersul va avea ca fundament analiza cazurilor de ultraj si agresiune comise impotriva politistilor in ultimii 2 ani, document intocmit de catre Inspectoratul General al Politiei Romane si din care reiese ca, in anii 2006 si 2007, aproape 500 de politisti au fost agresati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
#asigurare, #sanatate, #politie, #actiune, #ultraj, #agresiune , #Bucuresti