Asistenta care a uitat un bebelus in incubator, nevinovata

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 14:50
2320 citiri
Asistenta care a uitat un bebelus in incubator, nevinovata

Ordinul Asistentilor Bucuresti a decis sa ii retraga dreptul de exercitare a profesiei pentru sase luni asistentei care a uitat un nou-nascut in incubator, provocandu-i arsuri grave, justificand ca aceasta era supraincarcata si nevoita sa se descurce cu un incubator vechi de 25 de ani.

Ordinul Asistentilor din Bucuresti a admis ca Emilia Baron, asistenta la maternitatea "Bucur" din Capitala, a incalcat codul de etica si deontologie profesionala, care stipuleaza ca dreptul si interesul pacientului primeaza in orice situatie, dar ca nu se face vinovata de neglijenta in serviciu.

Potrivit deciziei, asistenta facea un lucru care ii depasea atributiile profesionale, avand 27 de copii in grija si, in plus, trebuind sa asiste si la sala de nasteri, aflata la alt etaj al spitalului.

Eroarea acesteia, care a provocat o tragedie, a fost ca nu si-a informat superiorii si ca a luat singura decizia de a pune cate doi copii in incubator, in conditiile in care avea sase copii la fototerapie si doar trei incubatoare.

In plus, incubatorul este unul vechi de 25 de ani, potrivit reprezentantilor Ordinului Asistentilor Bucuresti.

In aceste conditii, Consiliul de etica a propus suspendarea statutului de membru al asistentei si retragerea dreptului de exercitare a profesiei pentru sase luni, urmand ca decizia sa fie aprobata de Consiliul National al Ordinului Asistetilor.

Procurorii de la Parchetul General au pus in miscare actiunea penala impotriva asistentei, aceasta fiind acuzata de vatamare corporala grava din culpa. Cauza a fost preluata de procurorii Parchetului General de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Asistenta care s-a ocupat de bebelusul uitat in incubator la Maternitatea Bucur a fost concediata, iar medicul sef de sectie si asistenta sefa au fost sanctionati cu 10% din salariu pe urmatoarele luni, a decis comisia de etica din Spitalul Sf. Ioan, care are in subordine si maternitatea. O alta sanctiune este aceea ca medicul sef de sectie si asistenta sefa vor fi inlocuiti din functie.

Bebelusul a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala dupa ce a fost lasat prea mult in aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur si a suferit arsuri pe 20 la suta din suprafata corpului.

Copilul s-a nascut pe 11 noiembrie, la aceeasi maternitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#asistenta Maternitatea Bucur, #copil uitat incubator Maternitatea Bucur , #Bucuresti