Atentie unde parcati in Bucuresti: In Sectorul 4 se pune taxa si se blocheaza rotile din prima zi a lui 2019

Vineri, 28 Decembrie 2018, ora 10:39
11182 citiri
Atentie unde parcati in Bucuresti: In Sectorul 4 se pune taxa si se blocheaza rotile din prima zi a lui 2019
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Sectorului 4 va bloca, de la sfarsitul lunii ianuarie, rotile autoturismelor care parcheaza neregulamentar pe locurile de parcare de resedinta sau in parcajele publice amenajate in Sectorul 4.

Conform noului regulament aprobat joi de Consiliul Local al Sectorului 4, vor fi introduse, incepand de anul viitor, tarife pentru ocuparea locurilor de parcare publice, pe termen scurt, sau in sistem de abonament.

"Masura este una de preventie, in sensul ca nu ne dorim sa fim hingherii soferilor. Prima data, cand se blocheaza roata, deblocarea este gratuita si i se ofera conducatorului auto informatii cu privire la noul regulament de parcari publice si prevederile in domeniul parcarilor de resedinta, apoi tarifele vor fi progresive", a declarat Ioan Gaf-Deac, City Manager in cadrul Primariei Sectorului 4, citat intr-un comunicat al primariei, dat publicitatii vineri.

Potrivit reprezentantului Primariei, la al doilea incident de acest fel, soferii contravenienti vor fi sanctionati cu 50 de lei, la al treilea cu 150 de lei, iar de la al patrulea incident tariful de deblocare va fi de 250 de lei.

Conform regulamentului adoptat la nivelul Sectorului 4, soferii sunt obligati sa ocupe locul de parcare conform specificatiilor lui, sa parcheze pe un singur loc si sa nu ocupe abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati.

In acest ultim caz tariful de deblocare este stabilit la 200 de lei, inca de la prima abatere si va putea fi aplicata si masura ridicarii de indata a masinii care stationeaza neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati. Mai mult decat atat, si pentru locurile de parcare destinate incarcarii masinilor electrice, vor fi blocate rotile si va exista un tarif mai mare pentru deblocare, in incercarea de a se face ordine in lucruri.

"In acest an, prin serviciul call center al Primariei Sectorului 4, apelabil la 021.9441, cele mai multe sesizari primite de la cetateni au vizat ocuparea abuziva a parcarilor de resedinta. O data cu noile reglementari, o mare parte din aceste probleme se vor rezolva. Cat de curand va deveni operationala si activitatea de blocare a rotilor, iar ulterior, cel mai probabil din primavara anului viitor, locuitorii Sectorului 4 vor avea posibilitatea sa solicite Directiei de Mobilitate Urbana, montarea unor sisteme electronice de blocare a locurilor de parcare", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, citat in comunicat.

Potrivit City Managerului, Sectorul 4 este primul si singurul, in acest moment, care are parcari de utilitate publica, realizate prin investitii proprii, atat pe bulevardele pe care le-am preluat in administrare, de la Primaria Capitalei, cat si in diferite zone, ca obiective de sine statatoare. Pentru toate aceste parcari, joi s-au aprobat in Consiliul Local Regulamentul si tarifele aferente, astfel incat, din ianuarie, sa poata fi administrate si taxate toate aceste parcari.

"In functie de parcaje - pentru ca sunt trei tipuri de parcari: cu bariera, pe strada si park & ride - tarifele difera, dar in principiu, intervalul tarifar, in Sectorul 4 va fi de 2 ore si va costa 1 leu, indiferent de locatia parcarii, mai putin in park & ride.

Deocamdata avem o astfel de parcare, la sol, in zona IMGB si acolo avem un interval tarifar, de la ora 7.00 dimineata, la ora 19.00, la un cost de 3 lei. Ulterior acestei ore, adica dupa ora 19.00, costul este de 3 lei pe ora, astfel incat sa nu incurajam ca acel loc sa devina un soi de parcare de resedinta pentru cei din zona, ci, dimineata, acesta sa fie cat de liber posibil, astfel incat cei care vin din afara Bucurestiului sa parcheze acolo si sa plece cu metroul mai departe, in incercarea de decongestionare a traficului", a explicat Ioan Gaf-Deac.

Conform reprezentantului Primariei, in anumite parcaje va exista si posibilitatea emiterii de abonamente pentru riverani. Cuantumul acestora va fi de 20 de lei pe luna, pentru persoanele fizice si de 40 de lei pe luna, pentru persoanele juridice. Pe langa acestea insa, vor fi, pentru zonele comerciale si locuri in spic disponibile pentru plata pe ora, prin aplicatie, prin SMS, sau chiar prin parcometre.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sector 4 roti blocate, #roti blocate Bucuresti parcare , #Bucuresti