Au venit cu deseuri reciclabile si au primit bilete gratis la TIFF

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 20:22
1008 citiri
Au venit cu deseuri reciclabile si au primit bilete gratis la TIFF

150 de persoane au intrat vineri dupa-amiaza la proiectia premierei oficiale a filmului ecologic Home - produs de Luc Besson - din cadrul celei de a opta editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, platind cu deseuri reciclabile.

Cinefilii au avut ocazia sa aduca vineri, incepand cu ora 10.00 dimineata, deseuri din sticla, hartie sau PET, sa le depoziteze in cele trei containere puse in fata cinematografului Republica din Cluj-Napoca, si primeau de la organizatori un bilet.

"Initiativa a pornit din dorinta de a ne asocia Ziua Mediului cu TIFF-ul, a aparut oportunitatea de a aduce in Romania de a aduce acest documentar foarte special eco, produs de Luc Besson, apoi a intervenit si Asociatia EcoRom care ne-a pus la dispozitie recipientele.

Ideea s-a format cu aproximativ o luna de zile inainte de inceperea festivalului, ne-am dorit foarte mult sa facem ceva si sa oferim in acelasi timp cinefililor si sansa de a vedea un film mai special", a declarat Stefan Modrea, manager de proiecte in cadrul MaiMultVerde.

Desi organizatorii au pus la dispozitie 200 de bilete pentru proiectia Home de la cinematograful Republica, in decurs de 8 ore au venit doar 150 de persoane interesate.

Modrea a mai spus vineri ca asociatia isi doreste sa continue colaborarea cu TIFF, deoarece Ziua Internationala a Mediului coincide cu perioada de desfasurare a festivalului.

"Ceea ce speram ca aceasta actiune sa fie doar un inceput si la anul sa incercam sa facem chiar o sectiune verde, eco, incercam sa asiguram un fel de educatie in protectia mediului si sa incurajam voluntariatul de mediu", a afirmat Stefan Modrea.

"Home (Acasa)" este un film cu tematica eco, regizat de Yann Arthus-Bertrand, produs de Luc Besson si narat de Glenn Close. Premiera mondiala a filmului are loc pe 5 iunie, de Ziua Mediului, simultan in peste 50 de tari, inclusiv in Romania. Evenimentul de lansare gazduit de Festivalul International de Film Transilvania, este organizat de asociatia MaiMultVerde, cu sprijinul voluntarilor sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#TIFF bilete deseuri, #deseuri reciclabile bilet, #TIFF film Transilvania , #Bucuresti