Bolnavii nu primesc medicamente compensate din cauza problemelor de soft

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 15:02
682 citiri
Bolnavii nu primesc medicamente compensate din cauza problemelor de soft

Ministerul Sanatatii s-a grabit sa lanseze noua lista a medicamentelor compensate inainte ca softul aferent sa fie functional si, implicit, utilizabil in toate farmaciile.

Din aceasta cauza, bolnavii nu isi pot procura medicamentele compensate sau gratuite, sustin medicii si farmacistii.

Noua lista a medicamentelor compensate sau gratuite a intrat in vigoare pe 15 iulie, adica inainte de implementarea softului ce contine noua lista a acestor medicamente.

"Aceasta lista nu a facut decat sa creeze o mare harabura, mai ales in asistenta primara, deaorece medicii de familie nu pot accesa, deocamdata, aceasta lista decat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

De cele mai multe ori, din cauza abundentei de accesari, site-ul se blocheaza si am primit numeroase plangeri de la medici ca nu pot elibera medicamentele la timp, neavand posibilitatea de a consulta lista", a declarat pentru NewsIn, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.

Presedintele CMR a mai criticat si protocoalele terapeutice care insotesc lista de medicamente, pe motiv ca acestea nu contin indicatii terapeutice si recomandari de administrare a unor medicamente pentru o anume boala.

Pe de alta parte, multe farmacii din tara nu au primit de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) softul cu lista de medicamente compensate si nu pot elibera aceste medicamete, chiar daca pacientul vine cu o reteta prescrisa de medic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#bolnavi, #medicamente, #compensate, #probleme, #soft , #Bucuresti