Bucurestenii au colectat cu aproape 60% mai multe deseuri de ambalaje in 2011

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 22:09
1339 citiri
Bucurestenii au colectat cu aproape 60% mai multe deseuri de ambalaje in 2011
Foto: ecomagazin.ro

Bucurestenii au colectat circa sase milioane de kilograme de deseuri de ambalaje, in 2011, cu aproape 60% mai mult decat in anul 2010, a declarat, vineri, directorul de comunicare al companiei Eco-Rom Ambalaje, Lorita Constantinescu.

Afirmatiile au fost facute in cadrul celei de-a treia editii a Recicloniadei, eveniment care promoveaza importanta reciclarii materialelor si colectarea selectiva a deseurilor, organizat anual de Apa Nova Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti.

"Acest lucru se datoreaza, pe de o parte, extinderii retelei de colectare seelctiva, respectiv au fost mai multe containere, iar pe de alta parte, operatorii si-au imbunatatit serviciile. Daca ne uitam la comportamentul bucurestenilor si la motivatie, cei mai multi, circa 30%, spun ca au inceput sa colecteze selectiv pentru ca au vazut containere in fata casei, iar 20% dintre bucuresteni, datorita exemplului celorlalti.

De asemenea, cei mai multi considera ca modul de colectare selectiva este o chestiune de civilizatie, mai degraba decat una de protectie a mediului", a spus Constantinescu.

Aceasta a precizat ca, in prezent, Capitala este acoperita intr-un procent de 25% cu servicii de colectare selectiva, ceea ce inseamna ca aproape 500.000 de bucuresteni au acces la astfel de servicii, majoritatea in containere colorate, dar si in saci, pentru zonele rezidentiale.

"Problema Romaniei este ca nu mai are timp la dispozitie, asa cum au avut francezii, care au inceput colectarea selectiva in urma cu 15 ani, poate chiar mai mult.

Romanii, chiar daca doresc sa invete despre acest lucru, nu prea mai au timp pentru ca, pana in 2015, conform obligatiilor legislative europene, trebuie sa acoperim cu servicii de colectare selectiva intreg teritoriul tarii, iar pana in 2020, trebuie sa reciclam si sa dovedim ca am reciclat 50% din deseurile menajere, adica mai tot ceea ce generam acasa, iar bucurestenii genereaza mai mult decat locuitorii altor orase", a adaugat directorul de comunicare al companiei Eco-Rom Ambalaje.

La finalul anului 2011, cinci milioane de oameni din populatia Romaniei aveau acces la servicii de colectare separata a deseurilor realizate cu sprijinul industriei, cu circa 40% mai mult decat in 2010, prin sistemul national pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje.

In Bucuresti, Eco-Rom Ambalaje are acorduri cu primariile 1, 2 ,3 si 6 prin care sunt puse la dispozitie 450 de baterii de containere albastre, galbene si verzi pentru plastic, sticla, hartie si carton.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#colectare deseuri ambalaje Bucuresti, #bucuresteni reciclare deseuri, #colectare ambalaje , #Bucuresti