Ziare.com

Bucurestenii se inghesuie la cantinele sociale

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 10:05

   

Bucurestenii se inghesuie la cantinele sociale
Tot mai multi bucuresteni se inghesuie, de trei pe ori pe saptamana, la usile cantinelor sociale pentru a primi mancare calda si conserve, gratuit sau la pret redus.

Zece bucuresteni depun, zilnic, la Primaria Capitalei cereri de acordare a ajutorului alimentar. Mii de bucuresteni se inghesuie, saptamanal, in centrele de ajutor social ca sa-si ridice hrana de toate zilele, relateaza Evenimentul Zilei.

Specialistii pun situatia tragica pe seama crizei economice, care a ingrosat randurile nevoiasilor si a adus autoritatile locale din sectorul 1 in imposibilitatea de a mai administra aceste centre.

Urmarea: un act semnat de primarul general Sorin Oprescu prevede preluarea de catre Primaria Capitalei a celor sase sedii ale Cantinei Centrale de Ajutor Social, aflate pana acum in administrarea Consiliului Local al Sector 1: trei situate in sectorul 1, doua in sectorul 2, iar unul in sectorul 5.

"Tot mai multi bucuresteni nu-si mai permit sa-si asigure traiul zilnic", se arata in document, motiv pentru care edilul-sef promite ca va aloca, din 2010, bani mai multi pentru nevoiasi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1075 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor