Bucurestiul sarbatoreste in strada 551 de ani de atestare documentara

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 15:06
3369 citiri
Bucurestiul sarbatoreste in strada 551 de ani de atestare documentara
Foto: Antena 3

Bucurestiul sarbatoreste 551 de ani de atestare documentara prin festivaluri, expozitii, targuri si concerte. Sambata are loc traditionala bataie cu flori si parada tramvaielor de epoca, iar duminica va avea loc "Parada elevilor bucuresteni". Distractia de pe strazile Capitalei presupune, insa, si restrictii de circulatie.

Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Verona, Centrul Istoric si Bulevadrul Unirii vor fi imbracate in straie de sarbatoare pentru aniversarea Capitalei.

Printre evenimentele care se vor desfasura in acest an se numara Noaptea alba a filmului romanesc, Rock Loves Chopin, Ziua Chitarelor, Festivalul Culturii Tailandeze, precum si concertul Neri Per Caso.

De asemenea, sambata are loc parada tramvaielor de epoca. Acestea vor pleca de la depoul Victoriei si vor defila pe traseul Stefan cel Mare, Mosilor, Sfantul Gheorghe si retur. Pe lacul Morii din sectorul 6 are loc un show aeronautic, iar primarul Andrei Chiliman a inaugurat in parcul Kiseleff primele trasee turistice pietonale din sectorul 1. In itinerariu au fost incluse, printre altele, Muzeul Taranului Roman, Muzeul George Enescu, Muzeul Grigore Antipa si Muzeul de Geologie.

Pe tot parcursul zilei, pe bulevardul Unirii au loc plimbari cu trasuri, o parada a costumelor de epoca, un targ de mestesugari, workshop-uri pentru copii. De asemenea, este amenajat si un spatiu gastronomic.

In cursul serii vor incepe concertele din Centrul Vechi. Dupa ce vineri seara au cantat Paula Seling, Nicola, Directia 5 si Iris, in aceasta seara vor urca pe scena Niste Baieti, Hara si Partizan pe strada Franceza si Rock Loves Chopin in Piata Constitutiei. Pe strada Carada va fi si un taraf.

Distractia va continua duminica tot in Piata Constitutiei, Centrul Istoric si Piata George Enescu, unde sunt programate, spectacole folclorice si ale minoriatilor nationale, dar si concerte MirceaVintila si trupa Brambura, Horia Brenciu & Band, Nicola, Proconsul, Alex Velea si Voltaj.

Tot duminica va avea loc si "Parada elevilor bucuresteni", pe traseul Sala Palatului - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei - Bulevardul Unirii. Parada se va incheia in Piata Constitutiei, la ora 17:00.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucurestia anuntat si ea ca ofera bucurestenilor plimbari si traversari gratuite cu vaporasul pe lacul Herastrau, in zilele de 18 si 19 Septembrie 2010, intre orele 11.00-19.00.

Restrictii de circulatie pentru Zilele Bucurestiului

Pentru ca distractia sa nu fie intrerupta de masini, traficul este restrictionat in unele zone din Bucuresti. Traficul rutier va fi restrictionat pe o portiune din centrul Capitalei.

Astfel, Bulevardul Unirii se inchide, sambata, de la ora 6.00 pana a doua zi la ora 23.00, intre Piata Constitutiei si Bulevardul Regina Maria. Tot sambata, intre 22.00-23.00, se inchide Bulevardul Libertatii, pe ambele sensuri, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite.

In plus, duminica are loc "Parada Elevilor Bucuresteni", asa ca vor fi restrictii pe traseul Parcare Sala Palatului - Aleea Biserica Kretzulescu- Calea Victoriei ( benzile unu si doi) - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei ( benzile unu si doi) - Bulevardul Unirii (banda unu).

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#zilele bucurestiului 2010, #Zilele Bucurestiului program, #Zilele Bucurestiului concerte , #Bucuresti
Comentarii