Bugetarii care vor salariu mare trebuie sa fie creativi

Vineri, 05 Martie 2010, ora 11:08
4264 citiri
Bugetarii care vor salariu mare trebuie sa fie creativi

Coeficientii de salarizare vor fi revizuiti astfel incat bugetarii sa fie platiti in functie de opt criterii, printre care creativitatea la locul de munca, experienta, complexitatea muncii si nivelul de cunostinte sau pregatire. Fiecare criteriu va fi notat sau punctat.

Noile reguli ar putea intra in vigoare din 2011. Unii spera sa nu ajunga sa "deseneze" la serviciu pentru a-si dovedi creativitatea, altii spun ca e singura solutie pentru a obtine o grila salariala echitabila, scrie Romania Libera.

Creativitatea la locul de munca, de exemplu, presupune ca la nivelul minim, 1, sa se afle "sarcini repetitive, care nu necesita decat putina gandire proprie sau creativitate". Nivelul 8, cel maxim, li se aplica angajatilor care intocmesc "rapoarte complexe pentru ministru, vizand o gama larga de probleme de importanta nationala, care necesita solutii originale la nivel inalt pentru adoptarea unei noi strategii sau politici".

Acest set de opt criterii este aproape identic cu cel recomandat de Uniunea Europeana in domeniul salarizarii publice, a explicat Petru Dandea, vicepresedintele Confederatiei sindicale Cartel Alfa: "Modelul Bancii Mondiale se potriveste cu European Qualification Framework (EQF), documentul-cadru creat de UE acum cativa ani".

Criteriul responsabilitatii de supervizare va fi notat de la 1 la 9, la nivelul maxim aflandu-se bugetarii care "aduc schimbari majore ale procedurii sau care recomanda schimbari ale politicii sau ale legislatiei".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#bugetari criterii salarizare, #bugetari salarii 2011 , #Bucuresti