Camera Agricola Judeteana va fi formata din 35 de reprezentanti alesi prin vot

Marti, 10 Iunie 2008, ora 09:22
1580 citiri
Camera Agricola Judeteana va fi formata din 35 de reprezentanti alesi prin vot

Camera Agricola Judeteana va fi formata din 35 de reprezentanti ai agricultorilor alesi prin vot si propusi de catre asociatii, grupuri de producatori, patronate sau tineri fermieri, iar presedintele va fi un agricultor in activitate.

Potrivit proiectul de lege initiat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Camerele Agricole sunt organizatii neguvernamentale, de utilitate publica, non profit, cu personalitate juridica, infiintate in scopul de a reprezenta si promova interesele populatiei care deruleaza activitati in domeniile agriculturii si conexe, cum ar fi agricultura si productie alimentara, pescuit, silvicultura sau imbunatatiri funciare.

Camera Agricola Judeteana va fi formata din 35 de reprezentanti ai agricultorilor, din care 19 pentru reprezentantii alesi dintre cei propusi de catre asociatiile de profil.

Doua locuri vor fi ocupate de agricultorii propusi de patronate, doua de catre cei propusi de sindicate si doua de catre fermierii independenti. In egala masura, doua locuri vor fi ocupate de reprezentantii cooperativelor agricole, trei de catre tinerii fermieri, doua de reprezentantii consiliilor locale si cate unul de catre reprezentantii proprietarilor de paduri, statiunilor de cercetare si ai medicilor veterinari.

Camerele Agricole se constituie in urma alegerilor organizate la nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale locale, fiind organizate sectii de votare in functie de numarul de electori. Fiecare sectie de votare are arondati cel putin 500 de electori, dar nu mai multi de 2.000.

Potrivit proiectului, Comitetul Judetean de Initiativa organizeaza primele alegeri pentru Camerele Agricole Judetene la data stabilita prin ordin al ministrului agriculturii. Comitetul alcatuieste lista electorala judeteana prin selectarea si prelucrarea datelor privind electorii cu drept de vot puse la dispozitie de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), sindicate, patronate si ocoale silvice private.

La inceputul lunii septembrie 2007, MADR a anuntat ca va elabora un proiect pentru infiintarea Camerelor Agricole, misiunea acestor structuri fiind informarea fermierilor care doresc sa acceseze fonduri europene. Potrivit reprezentantilor MADR, infiintarea Camerelor Agricole face parte din planul de descentralizare pe care fiecare minister trebuie sa il adopte, conform programului de descentralizare al Guvernului pentru perioada 2007-2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primirea în ONU a statului palestinian, vot în Consiliul de Securitate. Se aşteaptă ca Statele Unite, aliate cu Israelul, să blocheze demersul
Primirea în ONU a statului palestinian, vot în Consiliul de Securitate. Se aşteaptă ca Statele Unite, aliate cu Israelul, să blocheze demersul
Cererea statului palestinian de a fi primit ca membru cu drepturi depline al ONU urmează să fie votată vineri, 19 aprilie, în Consiliul de Securitate, au declarat agenţiei Reuters mai mulţi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#camera agricola, #reprezentanti, #vot, #agricultori , #Bucuresti