Campanie pentru o alimentatie sanatoasa in randul elevilor din sapte tari UE

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 15:51
2559 citiri
Campanie pentru o alimentatie sanatoasa in randul elevilor din sapte tari UE
Foot: health22.us

Comisia Europeana (CE) a lansat o campanie in favoarea unei alimentatii sanatoase in randul scolarilor europeni din Belgia, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Estonia, Lituania si Polonia, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Executivul european.

Astfel, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Mariann Fischer Boel, a lansat campania "Echipa savorilor" ce organizeaza trei manifestari itinerante, sub sloganul "Savureaza, bea si fa miscare".

"Cand vedem in jurul nostru atatia copii supraponderali, este clar ca trebuie sa actionam acum. Prin programele comunitare de distribuire a fructelor si, respectiv, a laptelui in scoli s-au facut doi pasi in directia buna, iar, prin intermediul campaniei in favoarea unei alimentatii sanatoase, va ajunge in scoli si mesajul ca este distractiv sa fii in forma", a spus Mariann Fischer Boel.

La randu-i, comisarul european pentru sanatate, Androulla Vassiliou, a declarat: "Campania in favoarea unei alimentatii sanatoase vine in completarea eforturilor pe care le-am depus, in cadrul strategiei UE privind nutritia, activitatea fizica si sanatatea, pentru a reduce obezitatea infantila in Europa.

"Este extrem de important ca toate politicile UE sa contribuie la eforturile depuse in directia consolidarii si sprijinirii unor medii mai sanatoase pentru toti cetatenii", a adaugat comisarul UE pentru sanatate.

Campania pentru o alimentatie sanatoasa se va derula in paralel cu programul de incurajare a consumului de fructe in scoli si cu cel de distribuire a laptelui in scoli demarate de UE. In total, activitatile de promovare a alimentatiei sanatoase vor avea ca tinta 18.000 de copii din 180 de scoli din cele sapte tari UE, iar mesajul care urmeaza sa fie transmis este "Mancati sanatos, deoarece este distractiv sa fii in forma".

Aproximativ 22 milioane de copii din UE sunt supraponderali, iar 5 milioane dintre acestia fiind obezi, potrivit ultimului Eurobarometru.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#campanie alimentatie sanatoasa, #campanie UE alimentatie copii , #Bucuresti