Ziare.com

Ce semnifica clopotele in cultul crestin?

Luni, 22 Iunie 2009, ora 14:17

   

Ce semnifica clopotele in cultul crestin?
Clopotele sunt parte integranta a cultului crestin, inca din cele mai vechi timpuri.

Alaturi de toaca, cu diversele ei forme, in cultul crestin se mai intrebuinteaza, ca instrument de instiintare a inceputului slujbelor sau de marcare a unor momente importante din cadrul lor, si clopotele.

Clopotele bisericii dau timpului o masura liturgica, umplandu-l de rost. Tragerea clopotelor face pe om sa iasa din randuiala cotidiana, intr-o realitate mai presus de aceea care cade sub simturi.

In rugaciunile din "Canonul pentru binecuvantarea clopotelor", gasim scris: "Toti cei care pot auzi glasul lor in zi si in noapte, sa se impartaseasca de sfintenia sfintilor"... continuarea aici.

Citeste mai multe despre clopote cult crestin
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2500 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doar atit

Pacat mare pacat. Tin minte de mic copil fiind ca CLOPOTELE TRASE LA BISERICA pe timp de ploaie alunga nori cu grindina. Spun asta pentru ca multi clopotari cu ar de la D-zeu nu mai sunt in ziua de astazi. Am ajuns sa tragem clopotu de la biserica prin GPS.

 

Astronomul Vaticanului la NASA

Directorul observatorului astronomic al Vaticanului, George Coyne a purtat discutii despre extraterestrii cu personalul de la NASA, in februarie 2009... OZN - Dosarele Vaticanului... Secrets of the Vatican - UFOs in the Ancient Art... Jacques Vallee: La Fatima au fost OZN-uri...Vaticanul se deschide spre Fenomenul OZN...Detalii:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/02/popes-star-watcher-to-visit-nasa-and.html

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor