Ceata densa si pericol de avalanse in Bucegi

Vineri, 02 Mai 2008, ora 14:15
902 citiri
Ceata densa si pericol de avalanse in Bucegi

Salvamontistii din Sinaia si Busteni ii anunta pe turisti ca la altitudini mai mari de 1.800 metri este ceata densa. In acelasi timp, vineri dimineata, telecabina care urca pe Platoul Bucegi nu functiona, iar salvamontistii se asteapta ca turistii care au petrecut 1 Mai pe munte sa intampine probleme la coborare.

Plutonierul adjutant Florin Vintila de la Centrul Montan Sinaia a declarat vineri, pentru NewsIn, ca vremea este instabila, iar ceata densa ar putea pune probleme turistilor care au innoptat la cabanele de pe Platoul Bucegi.

"Meteorologii au anuntat ca, mai ales dupa orele amiezii, vineri, se vor semnala ploi cu caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice, iar maximele nu vor depasi 13 grade C in statiunile de pe Valea Prahovei si 6 grade la peste 1.800 metri", a precizat Vintila.

Potrivit salvamontistilor din Busteni, la Sinaia, Busteni si Azuga zapada s-a topit, pe platou insa ea persista. "In ultimele 24 de ore stratul de zapada a scazut cu 3 cm, insa riscul de avalansa se mentine ridicat, de 3 pe o scara de 1 la 5. Pe vai, in special, se pot declansa cu usurinta unele avalanse spontane medii, riscul fiind crescut chiar in conditiile unei slabe supraincarcari cu schiori sau turisti.

Pe Malin si Valea Cerbului, zone foarte cautate de cei care practica schi-ul extrem, zapada nu a curs inca si pericolul de producere a avalanselor este foarte ridicat", a declarat vineri seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

De asemenea, el atrage atentia turistilor cazati in cabanele de pe Platoul Bucegi dar si celor care vor sa urce in week-end cu telecabina ca ceata de pe vai si creste sporeste riscul de accidentari la coborare.

Turistii sunt sfatuiti sa se informeze din timp asupra traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa ii anunte pe salvamontisti unde merg, sa fie echipati de iarna, chiar daca vremea e frumoasa la vale si sa aiba cu ei rezerve de apa si lanterne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ceata, #bucegi, #Busteni, #salvamontisti, #avalanse , #Bucuresti