Cele mai mari audiente tv din toate timpurile

Luni, 16 Iunie 2008, ora 09:20
5010 citiri
Cele mai mari audiente tv din toate timpurile

In ultimii sapte ani, cele mai mari audiente tv au fost inregistrate de programele Pro TV, Antena 1 si TVR 1, iar meciurile de fotbal si emisiunile de divertisment au furnizat varfuri de audienta.

In ultimii patru ani, piata tv din Romania a cunoscut o dezvoltare exploziva prin aparitia unor numar impresionat de canale de nisa (stiri, muzica, filme, tematice), scrie Adevarul.

Asa incat audienta s-a fragmentat pe mai multe posturi tv. Mai mult, telespectatorii romani au devenit mai selectivi, mai pretentiosi, mai exigenti si nu mai zabovesc prea mult timp pe un canal. Acest fapt a condus la scaderea audientelor la principalele statii.

In acest conditii, este greu de crezut ca ierarhia celor mai vizionate programe tv va cunoaste modificari in viitor. Cu alte cuvinte, posturile tv nu trebuie sa se astepte ca vor sparge topurile stabilite in "vremurile de altadata".

Totusi, aceasta previziune pesimista a fost contrazisa recent de ultimul episod din telenovela "Inima de tigan" (Acasa TV), care a inregistrat un record in sectiunea seriale de televiziune: 1.763.000 milioane de telespectatori in mediul urban (15,5% rating).

Vechiul record era detinut de episodul din 18 mai 2003 al serialului "Clona" (difuzat tot de Acasa TV), care adunase din mediul urban 1.599.000 de telespectatori (14,4% rating). Asadar, ierarhiile se pot schimba in unele categorii de programe.

Meciurile de fotbal ale Stelei si ale echipei nationale au inregistrat cele mai mari ratinguri "din toate timpurile". Returul semifinalei Middlesbrough - Steaua din Cupa UEFA a inregistrat un record greu batut: 3,78 de milioane de telespectatori pe minut in mediul urban.

Un campion al audientelor a fost programul "Vacanta Mare" de la Pro TV. Intre anii 2001 - 2002, Mugur Mihaescu, Radu Pietreanu, Mihaela Stoian si Florin Petrescu strangeau in fata televizoarelor peste 2,2 milioane de romani.

In anul 2002, Antena 1 cumparase drepturile de difuzare pentru tara noastra a filmului "Titanic" cu suma de 200.000 de dolari. Pelicula in regia lui James Cameron obtinuse in 1997 nu mai putin de 11 premii Oscar.

Filmul a spart audientele, fiind urmarit timp de patru ore de 2,7 milioane de telespectatori din mediul urban (24,5% rating). Antena 1 a mai dat lovitura si cu "Masca lui Zorro", care ocupa a patra pozitie in clasamentul celor mai urmarite filme artistice "din toate timpurile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#filme, #audiente, #meciuri, #televiziuni , #Bucuresti