Circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei din Capitala, cu fonduri europene

Marti, 12 Februarie 2013, ora 21:09
2512 citiri
Circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei din Capitala, cu fonduri europene

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, au semnat, marti, contractul de finantare pentru proiectul care prevede amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei, ce va fi realizat din fonduri europene.

Astfel, proiectul vizeaza valorificarea in scop turistic a lacurilor Floreasca si Tei, inclusiv a zonelor adiacente, prin crearea unui circuit turistic.

"Este una dintre dimensiunile pe care dorim sa le adaugam la constructia si dezvoltarea Bucurestiului. Este vorba despre salba de lacuri. Acest proiect reprezinta un segment din aproape 60 de kilometri de la lacul Straulesti si pana la lacul Pantelimon, un segment insa de mijloc, un segment care presupune mai putini bani pentru a putea sa amenajam si implicit mai putina contributie baneasca", a spus Oprescu.

De-a lungul circuitului turistic, care va porni din parcul Herastrau, vor fi amenajate piste pentru biciclete cu o lungime de 4.410 metri liniari, un loc de joaca pentru copii cu o suprafata de 832 metri patrati, cinci posturi de salvamar, o sala polifunctionala cu o suprafata de 260 de metri patrati si o capacitate de 360 de locuri, precum si doua amfiteatre cu cate 240 de locuri fiecare.

De asemenea, circuitul turistic va include sase debarcadere, cinci platforme pentru activitati culturale si de agrement, 12 debarcadere pentru ambarcatiuni mici de agrement si ambarcatiuni turistice, trei pavilioane pentru activitati culturale si agrement si trei piscine destinate agrementului.

Potrivit lui Oprescu, lucrarile pentru realizarea proiectului ar urma sa inceapa pana la sfarsitul lunii mai. Durata proiectului este de 28 de luni.

Prin proiect vor fi create 112 locuri noi de munca. De asemenea, vor fi acordate 150 de autorizatii pentru micii intreprinzatori care vor actiona in zona Floreasca-Tei.

Proiectul isi propune cresterea numarului de turisti din regiunea Bucuresti-Ilfov cu cel putin 15% si a duratei sejurului acestora cu cel putin 10% in primii cinci ani de la implementarea sa.

Valoarea totala a proiectului este 88,35 milioane de lei din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 23,51 milioane de lei. Proiectul va fi finantat prin Programul Operational Regional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#circuit turistic lacuri Tei Floreasca, #circuit turistic lacuri Bucuresti, #circuit turistic lacuri Capitala , #Bucuresti