CNA a trimis Antenei 3 decizia de oprire a difuzarii spotului "Alege-ti stapanii cu grija" (VIDEO)

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 19:52
2556 citiri
CNA a trimis Antenei 3 decizia de oprire a difuzarii spotului "Alege-ti stapanii cu grija" (VIDEO)

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a transmis miercuri postului Antena 3 decizia de oprire de la difuzare a spotului "Alege-ti stapanii cu grija", votata in sedinta de marti, dupa ce mai multi membri au apreciat ca nu poate fi incadrat ca spot social pentru ca transmite un mesaj electoral, informeaza NewsIn.

Potrivit mai multor membri ai CNA, spotul nu poate fi incadrat ca fiind social, deoarece transmite un mesaj electoral evident. Mai multi membri CNA au considerat ca spotul incalca prevederile Articolului 64 din Legea privind alegerile locale, care precizeaza ca "in timpul campaniei electorale, informatiile privind sistemul electoral, tehnica votarii, calendarul campaniei electorale, programele politice, opiniile si mesajele cu continut electoral trebuie sa fie prezentate exclusiv in urmatoarele tipuri de emisiuni:

a) emisiuni informative - in care pot fi difuzate informatii privind sistemul electoral, tehnica votarii si activitatile de campanie ale candidatilor; in acest scop durata programata a emisiunii informative poate fi marita cu cel mult 15 minute;

b) emisiuni electorale - in care candidatii isi pot prezenta programele politice si activitatile de campanie electorala;

c) dezbateri electorale - in care candidatii, jurnalistii, analistii si alti invitati pun in discutie programele electorale si temele de interes public".

In scrisoarea trimisa de CNA postului Antena 3 se precizeaza ca spotul a fost oprit de la difuzare "intrucat este difuzat in afara unor emisiuni electorale si nu este asumat de vreun partid politic sau candidat independent la alegerile locale".

In replica, reprezentantul postului Antena 3 la CNA, avocatul Cristina Bachmeier, a declarat, miercuri, ca postul nu califica spotul ca fiind unul electoral, ci social.

"Postul Antena 3 nu califica spotul ca fiind unul electoral, ci socia, in vederea responsabilizarii persoanelor care vor participa la vot. Este o atitudine civica si exagerarea din spot este de natura artistica, tocmai pentru a atrage atentia asupra importantei votului", a aratat reprezentantul postului Antena 3 la CNA, avocatul Cristina Bachmeier.

Propunerea de oprire de la difuzare a spotului pana la intrarea in legalitate a fost votata, in sedinta CNA de marti, de Ioan Onisei, Rasvan Popescu, Radu Teodorel, Gelu Trandafir, Dan Grigore, Constantin Dutu. Alti doi membri ai Consiliului, Cristina Trepcea si Grigore Zanc, au votat pentru solicitarea unui punct de vedere al postului Antena 3.

Postul Antena 3 difuzeaza un spot intitulat "Alege-ti stapanii cu grija", dar il difuzeaza in afara calupurilor publicitare sau de promo.

"Alege-ti stapanii cu grija" a fost difuzat atat de Antena 1, cat si de Antena 3 incepand cu 2 mai. Spotul prezinta imagini stilizate ale Palatului Parlamentului, steaguri de culoare rosie si portretele unor fosti si actuali presedinti ai Romaniei - Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.

Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avut de analizat o sesizare privind o emisiune de pe Realitatea Plus în care prezentatorul a fost recreat cu ajutorul inteligenţei artificiale....
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#electoral, #CNA, #Antena 3, #spot , #Bucuresti
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
2008, anul cind 95% din presa a fost sugrumata. Mogulii infratiti cu cei 322, PSD-isti, PRM-isti, PC-isti, toti uniti impotriva Romaniei