Consiliul General a respins 6 proiecte in Bucuresti: De la parcari la parcuri

Marti, 29 Decembrie 2015, ora 19:30
2978 citiri
Consiliul General a respins 6 proiecte in Bucuresti: De la parcari la parcuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, marti, toate cele sase proiecte de reamenajare a zonei centrale, care vizeaza bulevardul Unirii, Piata Canatacuzino, Piata Lahovari, Parcul Izvor, Sala Palatului si Piata de Flori.

Primarul general interimar, Razvan Sava, a convocat pentru marti sedinta extraordinara a CGMB, pe ordinea de zi fiind sapte proiecte de hotarare, sase dintre ele vizand transformari importante in zona centrala a Capitalei, respectiv reamenajari de parcuri, desfiintarea parcarilor supraterane si construirea unor parcari subterane cu peste 3.100 de locuri.

Unii consilieri generali au spus, in cadrul sedintei, ca nu inteleg de ce aceasta graba de votare a proiectelor intre Craciun si Revelion, solicitand explicatii arhitectului-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Acesta a precizat ca nu este neaparat o urgenta votarea acestor proiecte, insa avand in vedere ca ele vor fi finantate printr-un program operational regional, care va aparea la sfarsitul lunii ianuarie, ar fi necesar votul pentru ca regula programului european este "primul venit, primul servit".

Patrascu le-a mai spus consilierilor ca, dupa aprobarea in CGMB, vor trebui aprobate de Consiliu si studiile de fezabilitate, iar acest lucru trebuie sa se intample inainte de depunerea cererilor de finantare.

"Aici ar fi urgenta", a explicat arhitectul-sef al Capitalei.

Cele sase proiecte de hotarare care vizeaza transformarea centrului Bucurestiului includeau Plan Urbanistic Zonal (PUZ) Piata Constitutiei - Antim - B-dul Unirii, PUZ Piata Cantacuzino - Piata Lahovari, PUZ Parc Sfintii Apostoli - Podul Calicilor, PUZ Parc Izvor - Pod Mihai Voda, PUZ Spatiu Public - Sala Palatului (foto) si PUZ Rahova - Uranus - Piata de Flori.

Prin aceste proiecte se urmarea conturarea unei identitati pentru zona centrala cu potential turistic si cultural, imbunatatirea imaginii urbane a Bucurestiului, revigorarea si decongestionarea retelei de spatii publice, eficientizarea sistemului de circulatie, dar si construirea mai multor parcari subterane care vor avea in total peste 3.100 de locuri.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#CGMB respinge proiecte reamenajare centru Bucuresti , #Bucuresti