Constructia Bulevardului Uranus din Bucuresti, blocata de judecatori

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 07:57
2823 citiri
Constructia Bulevardului Uranus din Bucuresti, blocata de judecatori
Foto: victorsilaghi.blogspot.ro

Magistratii Curtii de Apel Cluj au decis, la fel ca si judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, ca hotararea de Consiliu General precum si autorizatia de constructie a bulevardului Uranus din Capitala semnata de primarul Sorin Oprescu sunt nule.

Procesul s-a judecat in Cluj pentru ca una dintre asociatiile care au reclamat situatia constructiei bulevardului Uranus are sediul in acest oras, transmite Digi24.

"Actul administrativ in baza caruia a fost emisa autorizatia de demolare pentru diverse imobile aferente viitorului bulevard va fi nul in viitorul apropiat. Tot ce a stat la baza acestui proiect imobiliar este anulat. Nu numai de catre cele doua instante, am avut si hotarari de suspendare actului administrativ inca din 2011, care nu au fost respectate de primaria Municipiului Bucuresti. Prin urmare, aici mai apare o problema, cu anumita natura penala, cea legata de nerespectarea unei hotarari judecatoresti", a declarat unul dintre avocatii Asociatiei Pro Domo, Marius Harosa.

Asociatia Centrul Independent pentru dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia pentru Protectia si Documentarea Patrimoniului Pro Domo intentioneaza, in urma anularii autorizatiei de constructie, sa ii traga la rapundere pe cei care se fac vinovati de demolarea mai multor cladiri de patrimoniu cum ar fi Hala Matache sau cladirea Ghika.

"In cazul in care nu se mai poate reveni la starea initiala, legea prevede si tragerea la raspundere a functionarilor care au realizat aceste acte administrative cu iz penal, ceea ce presupune atat acordarea de despagubiri de catre primarie, respectiv de catre functionarii care au facut aceste acte, se poate merge pana la tragerea raspunderii lor civile, disciplinare sau chiar penale", a mai spus avocatul.

Bulevardul Uranus nu e gata nici anul acesta. Cat s-a cheltuit pentru doar 3 kilometri

Prima parte din Bulevardul Uranus are o lungime de 1,8 kilometri si este cuprinsa intre Piata Victoriei si strada Vasile Parvan. Primaria a demarat lucrarile in toamna lui 2010.

Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard larg, cu doua benzi pe sens si pista pentru biciclisti. Trotuarele vor avea o latime cuprinsa intre trei si cinci metri si linie de tramvai pe zona mediana. Acest bulevard este considerat unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura rutiera din Capitala din ultimii 20 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bulevard Uranus constructie Bucuresti, #bulevard constructie autorizatie anulare, #autorizatie constructie anulata bulevard Uranus , #Bucuresti