Controale in piete si la intrarile in Bucuresti, cu prilejul Sarbatorilor

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 19:35
1504 citiri
Controale in piete si la intrarile in Bucuresti, cu prilejul Sarbatorilor
Foto: monitorulcj.ro

Inspectorii DSVSA Bucuresti au demarat, cu ocazia sarbatorilor de iarna, o serie de controale atat in piete, cat si la intrarile in Capitala, pentru verificarea calitatii produselor comercializate in acasta perioada, a anuntat directorul institutiei, Constantin Lupescu.

Controalele din piete si din zonele adiacente acestora au inceput din aceasta saptamana si vizeaza toate unitatile care comercializeaza alimente. Actiunile au loc in baza unui program care a fost realizat de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (DSVSA) Bucuresti impreuna cu Directia de Sanatate Publica, Oficul pentru Protectia Consumatorilor si Directia Agricola.

In primele doua zile de control au fost verificate aproape 100 de unitati si au fost aplicate amenzi de aproximativ 100.000 de lei, precum si un numar mare de avertismente pentru deficientele constatate. Aceste controale vor continua pana in Ajunul Craciunului.

DSVSA Bucuresti mai deruleaza in aceasta perioada, in baza unui protocol cu Directia Generala de Politie a Capitalei si Jandarmeria Romana, o serie de controale in trafic, la intrarile in Bucuresti.

"Controlam mijloacele de transport cu produse alimentare atat de origine animala, cat si de origine nonanimala pentru a verifica calitatea produselor care intra in Capitala, dar si daca mijloacele de transport sunt sau nu autorizate pentru aceasta activitate", a spus Lupescu.

Totodata, au fost intensificate controalele la legumele si fructele importate din Turcia, ca urmare a faptului ca in ultima perioada la acestea a fost inregistrata o dublare a numarului de cazuri de depasiri in ceea ce priveste incarcatura cu pesticide.

"Aceasta actiune este in derulare si, daca pana acum am identificat multe transporturi la care s-au gasit pesticide peste limitele admise, in ultima saptamana nu s-a mai gasit niciun transport care sa fie cu probleme pentru sanatatea publica", a adaugat Lupescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#controale piete Bucuresti sarbatori, #controale OPC DSVSA Bucuresti, #inspectori OPC sarbatori Capitala , #Bucuresti