Crescatorii de vite vor picheta doar vamile Nadlac, Bors si Petea

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 20:25
917 citiri
Crescatorii de vite vor picheta doar vamile Nadlac, Bors si Petea
Foto: bizcity.ro

Crescatorii de vite vor picheta miercuri, joi si vineri doar vamile Nadlac, Bors si Petea, renuntand la punctul de frontiera de la Varsand in cadrul protestului solicitand autoritatilor sa stopeze importurile de lapte, care nu este de cea mai buna calitate.

Pichetarea nu va mai avea loc la vama Varsand pentru ca, desi, in urma cu cateva zile, Petrom le inchiriase manifestantilor, contra cost, o parcare de tiruri din cadrul benzinariei, reprezentantii benzinariei i-au anuntat ca nu le vor mai pune la dispozitie spatiul, a adaugat presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania, Costel Caras, citat de NewsIn.

Astfel, cei 300 de fermieri vor picheta doar la Nadlac, Bors si Petea. Locurile in care se vor desfasura manifestari sunt situate la cel putin 500 de metri departare de punctele de trecere a frontierei, iar masurile de ordine vor fi asigurate de catre jandarmi, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Marius Teodorescu.

"Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane a detasat in locurile de manifestare trupe suficiente pentru a asigura masurile de ordine. In cazul in care manifestantii vor incalca intelegerea pe care au obtinut-o cu primaria de a manifesta, Jandarmeria va lua toate masurile ce se impun", a precizat Marius Teodorescu.

Fermierii cer autoritatilor romane sa stopeze importul de lapte adus in tara fara sa se respecte cadrul legal, lapte care in opinia lor nu este de cea mai buna calitate si depaseste cu mult nevoile proprii de procesare, punand in pericol exisenta fermelor de vaci din Romania.

De asemenea, crescatorii de vite reclama faptul ca ANSVSA, prin medicii veterinari din tot teritoriul tarii, impun masuri excesive de control al calitatii, al transabilitatii si al protectiei prin numeroase analize, in timp ce laptele din import intra in fabricile de procesare realizandu-se doar un control la laboratorul intern al fabricii de procesare.

Fermierii se plang de faptul ca plata pentru laptele autohton se face intarziat, uneori si dupa sase luni, in timp ce platile laptelui din import se fac anticipat in euro, ceea ce duce la o contributie majora la deficitul comercial al Romaniei.

Crescatorii de vite reclama ilegalitatile din domeniul taxelor si subventiilor, evidentiind ca sunt situatii in care pe laptele importat se obtine subventie pe calitate de la laptele romanesc.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#protest fermieri, #vami, #lapte import , #Bucuresti